Gizlilik Politikamız

  • Gizlilik Politikası
  • Çerez Politikası
  • Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası
  • Müşterilerimiz için 6698 sayılı KVKK Uyarınca Aydınlatma Metni
  • Çalışan Adaylarına Özgü 6698 sayılı KVKK Uyarınca Aydınlatma Metni
  • Tedarikçi/İş Ortağı Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni
  • TSKB Bilgi Güvenliği Politikası

Gizliliğiniz bizim için önemlidir. Gizlilik Politikamız, kurumsal web sitesi tskb.com.tr, TSKB Online ve Apex Bankacılığı gibi Bankamızın sunduğu çevrimiçi hizmetlerini (bundan sonra "Web Sitesi" olarak ifade edilecektir.) ziyaret ettiğinizde veya kullandığınızda vermiş olduğunuz bilgilerin gizliliğini korumak amacıyla benimsediğimiz temel kuralları açıklamaktadır.

* TSKB site sayfalarını, şahsi herhangi bir bilgi vermeden ziyaret edebilir, ürünlerimiz ve servislerimiz hakkında bilgi alabilir, sunulan raporlarımızı okuyabilir, insan kaynakları ve diğer detaylı hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

* Bankamız, müşterilerimize ait bilgilerin gizliliğini ve güvenliğini sağlama konusunda Bankacılık Kanunu’nun açık düzenlemesi ile yasal bir yükümlülük altında bulunmakta ve gerekli azami hassasiyeti göstermektedir.
Bankamız tüm çalışanlarının bu konuda gereken hassasiyeti en yüksek düzeyde gösterebilmesi için, Bankamız mevzuatında bu hususta detaylı düzenlemelere gidilmekte, yürütülen her türlü uygulama ve süreçte müşteri bilgilerinin korunması hususu önemle göz önünde bulundurulmaktadır.
Banka ve müşterilerimize ilişkin tüm bilgilerin yetkisiz erişimlerden, hatalı kullanım ve değişikliklerden, bozulma ve yok edilmekten korunması; bilginin gizliliğinin, bütünlüğünün ve kullanılabilirliğinin sağlanması temel yaklaşımımızdır.

* Müşterilerimizin kişisel verilerini korumak amacıyla bankamız sistem ve internet altyapısı en güvenilir seviyede tutularak gerekli önlemler alınmıştır. Kişisel verilerin korunmasına ilişkin Bankamız bilgilendirmelerine buradan ulaşabilirsiniz

* Müşterilerimize ait bilgiler, müşterilerimizin onayı olmadan ya da yasal yükümlülük altında bulunmadığı sürece üçüncü bir şahıs veya firma ile paylaşılmayacaktır.

* Bankamızın, destek hizmetler almak amacıyla farklı kuruluşlarla çalışılması durumunda, bu firmaların bankanın gizlilik standartlarına ve şartlarına uymalarını sağlayacaktır.

* Web Sitemiz diğer web sitelerine bağlantılar ve yönlendiriciler sağlamaktadır. Gizlilik Politikamız ‘da yer alan taahhütlerimiz sadece web sitemiz içerisinde geçerlidir ve diğer web sitelerini kapsamamaktadır. Bu sitelerin içerikleri TSKB tarafından denetlenmemekte ve bu sitelerin kullanımından doğabilecek her türlü zararlara karşı TSKB tarafından hiçbir garanti verilmemektedir.

* Yasal mevzuat gereği çalışanlarımızın ve müşterilerimizin Bankamızda gerçekleştirdiği tüm işlemlerin kayıtları tam ve doğru şekilde, güvenli bir ortamda saklanmaktadır. Yasal merciler tarafından talep edilmesi halinde müşteriye bilgi verilmeksizin sunulan bu bilgiler, hiçbir şekilde 3. kişilerle paylaşılmamaktadır.

* Bankamız, Gizlilik Politikamızı güncel tutmak ve ilgili mevzuatlara uygun hale getirmek adına önceden haber vermeksizin değişiklikler yapma hakkını saklı tutar. Gizlilik politikasında değişikliklerin gerçekleştirilmesi durumunda, güncellenen politika web sitemizde ilan edilecektir. Bu politika en son 03.01.2018 tarihinde güncellenmiştir.

* "Bankalarda Bilgi Sistemleri Yönetiminde Esas Alınacak İlkelere İlişkin BDDK Tebliği"ne ulaşmak için tıklayınız.

Yetkili Denetim Mercii: BDDK-Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu

Posta Adresi: Büyükdere Caddesi No:106 Şerbetçi İş Merkezi Esentepe Şişli/İstanbul

Telefon: (212) 214 50 00

Faks: (212) 216 09 92

Web Adresi: www.bddk.org.tr

TSKB ÇEREZ POLİTİKASI

ÇEREZ NEDİR ?

Çerez, herhangi bir internet sitesi tarafından bilgisayara veya mobil cihazlarda depolanan bir tür tanımlama dosyasıdır. İnternet sitesi tekrar ziyaret edildiğinde bilgisayarların veya mobil cihazların tanınmasını sağlar. Böylece internet sitelerinin işlevselliği ve performansını artırabilir, gezinti deneyiminizi iyileştirici çözümler sunabilir. Bu çerçevede Bankamız’a ait www.tskb.com.tr adresindeki internet sitesinde de çerezler kullanmaktadır. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (“TSKB”) olarak şeffaflık prensibimiz gereği internet sitemizde hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamak isteriz.

TSKB ÇEREZ KULLANIMI

Bankamız internet sitesini ziyaret ederek; internet sitemizin kullanımı için gerekli olan çerezlerin bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza yerleştirilmesini kabul etmiş olursunuz.

Kullandığımız çerezler Bankamız internet sitesini ziyaret edenlere ait kişisel veri veya gizli bilgi toplamamaktadır. Yine de çerezlerin saklanmasını istemiyorsanız, tarayıcınızın ayarlar kısmından çerez kullanım tercihlerinizi değiştirebilirsiniz. Ancak, çerezleri silmeniz ve ilerideki çerezlerin bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda depolanmasını kabul etmemeniz durumunda Bankamız internet sitesinin özelliklerinden bazılarını kullanamayabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

TSKB, gerekli gördüğü durumlarda, kullandığı çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya internet sitesine yeni çerezler ekleyebilir. Dolayısıyla bu Çerez Politikası’nı her zaman değiştirebilir. Çerez Politikası’nın değiştirildiği hallerde sayfanın altında yer alan güncelleme tarihinden itibaren geçerli olacaktır. Bu kapsamda işbu Çerez Politikası’nı belirli zamanlarda inceleyerek, çerez kullanımı ile ilgili bilgi edinmenizi tavsiye ederiz.

TSKB ÇEREZ KULLANIM AMACI

TSKB olarak Bankamız internet sitesinde; aşağıda belirtilen amaçlar dahilinde çerezler kullanılmaktadır:

  • Gezinti süresince internet sitemizin düzgün bir biçimde çalışmasını temin etmek amacıyla gezinti süresince kullanılan ve oturumun sonlandırılmasıyla birlikte silinen geçici “Oturum Çerezleri”
  • Geçmiş gezintilerinizdeki tercihlerinizi hatırlamak ve bir sonraki gezinti deneyiminizi işlevsel hale getirmek amacıyla “Kalıcı Çerezler”
  • Hizmetlerimizi geliştirmek amacıyla gezinti süresince kullanıma ilişkin ziyaret edenlerin sayıları, görüntülenen sayfaların tespiti, oturum süreleri, internet sitesi sayfaları kaydırma hareketleri gibi bilgiler toplayan “Analitik Çerezler”

İNTERNET SİTEMİZDE KULLANILAN ÇEREZLER

Bankamız internet sitesinde kullanılan çerez türlerinin adı, işlevleri ve depolanma süreleri aşağıdadır:

Çerez Adı İşlevi Depolanma Süresi
ASP.NET_SessionId Bu çerez sadece bir giriş alanındaki web siteleri üzerinde kullanılır. Web sitesinde gezinti sırasında sınırlı bir oturum süresi içerisinde aynı tarayıcıdan gelen talepleri tanımlamak için gereklidir. Oturum Boyunca
sfbShellAppLaunched Üçüncü taraf Adobe tarafından depolanır ve web sitesi sayfasının işlevselliğini ve kullanılabilirliğini sağlar ve hataları izlemek için kullanılır. 180 Gün
DV Üçüncü taraf Google Analytics tarafından web sitesi trafik bilgilerini izlemek için kullanılır Oturum Boyunca
OTZ Üçüncü taraf Google Analytics tarafından web sitesi trafik bilgilerini izlemek için kullanılır 1 Ay
_ga Üçüncü taraf Google Analytics tarafından internet sitemizi ziyaret edenleri ayırt etmek için kullanılır. 365 gün
_gat Üçüncü taraf Google Analytics tarafından sunucuları hakkında istek oranlarını izlemek için kullanılır. Oturum Boyunca
_gid Üçüncü taraf Google Analytics İnternet sitemizin ziyaretçiler taraından nasıl kullandığı hakkında istatistiksel bilgi toplar. 1 gün
UserMatchHistory Üçüncü Taraf çerezidir. Linkedin tarafından reklam analitiği için kullanılır. 1 ay
Bcookie Üçüncü taraf çerezidir. Linkedin tarafından tarayıcınızı tanımlamaya yarayan çerezdir. 2 yıl
lang Üçüncü taraf çerezidir. Linkedin tarafından site dilini saptamak için kullanılır. Oturum Boyunca
li_sugr Üçüncü taraf çerezidir. Linkedin tarafından tarayıcı detaylarını toplayan çerezdir. 3 ay
lidc Üçüncü taraf çerezidir. Linkedin tarafından yönlendirme için kullanılır 1 Gün
lissc Üçüncü taraf çerezidir, Linkedin platformunda size özgü reklamlarını görmeniz için kullanılır. 1 yıl

ÇEREZLERİ KAPATMAK

Çerezleri reddetmek veya kabul edilenleri iptal etmek için:

  • Chrome’da tarayıcı ayarlarınızda “Ayarlar/Gizlilik/İçerik Ayarları/Çerez kullanımını kapat” seçeneğini kullanabilirsiniz.
  • Internet Explorer kullanıcıları için “Seçenekler/İnternet Ayarları/Gizlilik/Ayarlar” seçeneklerini kullanabilirsiniz.
  • Firefox kullanıcıları için “Araçlar/ Seçenekler’/ Gizlilik/ Çerez kabul yöntemi/Firefox kapatılana kadar” seçeneklerini kullanabilirsiniz

ÇEREZLER VERİLERİNİN PAYLAŞIMI

Üçüncü taraf çerezleri tarafından toplanan internet sitemizi kullanımınıza ilişkin bilgiler ve tercihleriniz bu çerezlerin sahibi olan Adobe, Google Analytics ve Linkedin platformları ile paylaşılabilmektedir. Paylaşılan veriler, hiçbir surette kişisel veri veya gizli bilgi içermemektedir.

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI

1. GİRİŞ

Bu politikanın amacı; Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda kişisel verilerin korunması ve işlenmesine ilişkin prensiplerin belirlenmesidir.


2. KAPSAM

Bu politikanın kapsamı; kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin Bankamıza sunulan ya da Bankamız tarafından elde edilen her türlü bilginin (“kişisel veri”) işlenmesi ve korunması sürecidir.


3. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİNE İLİŞKİN UYGULAMALAR VE ALINAN TEDBİRLER

Bu kapsamda TSKB kişisel verilerin hukuka uygun olarak işlenmesini ve korunmasını sağlamak için, çalışanına konuya ilişkin eğitimler verdiği gibi, teknolojik imkânlar doğrultusunda teknik ve idari tedbirleri alır. Kişisel verileri işlenenler mevzuatın öngördüğü şekilde bilgilendirilir. Elde edilen kişisel verilerin gizli tutulmasına azami özen gösterilmekte ve Bankamız ile kişisel verilerini elektronik ortamda ya da sözlü /yazılı olarak paylaşanların kişisel verileri ancak ilgili kişinin rızası ya da mevzuatın izin verdiği durumlarda üçüncü kişiler ile paylaşılır. Kişisel verileri işlenenlerin Bankamıza yönelttiği taleplerin etkin bir şekilde sonuca ulaştırılması içinse gerekli mekanizmalar kurulur. Kişisel veri olarak çeşitli kanallardan TSKB’ye gelen yazılı, basılı ya da elektronik ortamdaki kişisel verilerin tespiti ve uygun kontrollerin tesis edilmesi, bu verilerin saklanmasına ilişkin gereken güvenli ortamların hazırlanması ve en önemlisi de bu verilere erişimin kısıtlı sayıda ve yetkili kişiler tarafından gerçekleştirilmesi için gerekli gayret gösterilir. Bankamızda kişisel verilerin gizliliğini ve güvenliğini sağlamak ve mevzuattan kaynaklanan işlemlerin yürütülmesi amacıyla Kişisel Verilerin Korunması Komitesi oluşturulmuştur. Kişisel Verilerin Korunması Komitesi kişisel verilerin korunması, işlenmesi ve imhası ile ilgili her türlü işlemi gerçekleştirmek ve bunlara ilişkin tüm prosedürleri hazırlamakla görevli ve sorumludur.


4. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİNE İLİŞKİN TEMEL İLKELER

Kişisel Verilerin işlenmesinde gözetilen temel ilkeler aşağıdaki şekildedir:


a) Kişisel veriler hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olarak işlenir.

b) Kişisel verilerin doğru olarak işlenmesine özen gösterilir ve gerektiğinde verilerde güncelleme yapılır.

c) Kişisel verilerin hangi amaçlar için işleneceği belirli ve açıktır ve söz konusu amaçlar meşrudur. Kişisel verilerin hangi amaçlar için işlenebileceği konusunda ilgili kişi bilgilendirilir.

ç) Kişisel veriler hangi amaç için işleniyorsa bu amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülüdür.

d) Kişisel veriler işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilir. Bu kapsamda, ilgili mevzuatta öngörülmesi durumunda kişisel veriler bu süre boyunca saklanır. Kişisel verilerin ne kadar süre boyunca saklanması gerektiğine ilişkin mevzuatta bir süre düzenlenmemişse, ilgili veri yürütülen faaliyet ile bağlı olarak Bankamız uygulamaları ve ticari yaşamının teamülleri uyarınca saklanması gerektiren süre kadar saklanır ve daha sonra niteliğine göre silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.


Kişisel verilerin işlenmesi konusunda aşağıdaki hallerde ilgili kişinin açık rızası olmaksızın kişisel veriler işlenebilir:


a) Kanunlarda açıkça öngörülmesi.

b) Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması.

c) Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması.

ç) Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması.

d) İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması.

e) Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması.

f) İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.


5. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMAÇLARI

Kişisel veriler yukarıda belirtilen temel prensipler gözetilerek, sözleşmenin akdedilebilmesi ve gereğinin yerine getirilmesi, sözleşme ve ilgili mevzuatta öngörülen işlemlere dayanak olacak tüm kayıt ve belgelerin düzenlenmesi, Bankamızın ilgili kişilerle iletişime geçebilmesi, Bankacılık Kanunu ve diğer mevzuat kapsamında öngörülen hizmetlerin sunulabilmesi, işlem sahibinin ya da bankamız misafirlerinin bilgilerini tespit için kimlik, adres ve diğer gerekli bilgilerin elde edilmesi, Banka içi iletişimin usulüne uygun olarak yapılması, Bankacılık Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu diğer ilgili mevzuatta yer alan düzenlemelere uyum sağlanması, BDDK, SPK, TCMB ve diğer resmi kurumlar tarafından öngörülen bilgi saklama, raporlama, bilgilendirme ve diğer yükümlülüklere uyulması ve Bankanın ürün ve hizmetlerini sunabilmek amacı ile işlenir.

6. KİŞİSEL VERİLERİN PAYLAŞILABİLECEĞİ KİŞİ VE KURUMLAR

Kişisel Veriler ilgili Banka çalışanına, Bankacılık Kanunu ve diğer mevzuat hükümlerinin izin verdiği kişi veya kuruluşlara, Takasbank, Yatırımcı Tazmin Merkezi (YTM), Kredi Kayıt Bürosu (KKB), BDDK, SPK, TCMB, mahkemeler, icra daireleri ve diğer resmi kurum ve kuruluşlara, Banka hissedarlarına, doğrudan / dolaylı yurtiçi iştiraklerine, Banka faaliyetlerini yürütmek üzere hizmet alınan, işbirliği yapılan, eğitim programları düzenlenen kişilere ve program ortağı kuruluşlara, Banka’nın ilgili olduğu yurtdışındaki kişi ve kuruluşlara, Banka’nın faaliyetleri kapsamında uymakla yükümlü olduğu yabancı mevzuat gereğince ilgili kişi ve kuruluşlara yukarıdaki maddede belirtilen amaçlarla aktarılabilir.

7. KİŞİSEL VERİLERİ İŞLENEN KİŞİLERİN HAKLARI

Kişisel verileri Bankamızca işlenenler Bankamıza başvurarak, kişisel verilerinin; a) işlenip işlenmediğini öğrenme, b) işlenmişse bilgi talep etme, c) işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, ç) yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, d) eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme, e) KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme, f) aktarıldığı üçüncü kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme, g) münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhlerine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, ğ) kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramaları hâlinde zararın giderilmesini talep etme hakkına sahiptir. Söz konusu hususlarda Bankamızın mevzuattan doğan hakları saklıdır. Makul olmayacak düzeyde yinelenen, orantısız düzeyde teknik çaba gerektiren, başkalarının gizliliğini tehlikeye atan istekler haricinde, söz konusu hakların etkin bir şekilde sağlanabilmesi için azami gayret gösterilir.

Veri sahibi başvuru formuna ulaşmak için tıklayınız.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. olarak başta özel hayatın gizliliği olmak üzere temel hak ve özgürlüklerinizin korunmasına önem veriyoruz. Bu kapsamda, kişisel verilerinizin hukuka uygun olarak toplanması, işlenmesi, paylaşılması ve saklanması faaliyetleri esnasında gizliliğinizi korumak için azami ölçüde güvenlik tedbirlerini aldığımızı belirtir ve sizleri şeffaf bir şekilde bilgilendirmek isteriz.

Veri Sorumlusu

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (“TSKB” veya “Banka”) olarak “Veri Sorumlusu” sıfatıyla kişisel verilerinizi 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) tahtında ve aşağıda belirtilen çerçevede toplamakta ve işlemekteyiz.

Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Kişisel verilerinizi aşağıda belirtilen amaçlarla bağlantılı ve sınırlı şekilde ve amacın gerçekleşmesini temin edecek ölçüde, KVKK’nın 5. ve 6. maddesinde belirtilen işleme şartlarına dayanarak işlemekteyiz.

  • KVKK md 5/2-(a) bendi uyarınca kanunlarda açıkça öngörülen hallerde aşağıda belirtilen amaçlar kapsamında

5411 sayılı Bankacılık Kanunu tahtında belge saklama yükümlülüğümüzün yerine getirilmesi,

5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun tahtında düzenlenen kimlik tespiti ve şüpheli işlem bildirimi yükümlülüklerinin yerine getirilmesi,

6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu tahtında sağladığımız saklama hizmetinin yerine getirilmesi,

Sair kanunda açıkça öngörülen hallerde,

  • KVKK md 5/2-(c) bendi uyarınca bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması nedeniyle aşağıda belirtilen amaçlar kapsamında,

Her türlü nakdî ve gayrinakdî kredi tahsis işlemleri, nakdi ve gayrinakdi kredi teminat işlemleri, nakdi ve kaydî ödeme ve fon transferi işlemleri, muhabir bankacılık veya çek hesaplarının kullanılması dahil her türlü ödeme ve tahsilat işlemleri, kambiyo vasfını haiz senetlerin ciro edilmesi, teminat olarak alınması ve iştirası işlemleri, saklama hizmetleri işlemleri, efektif dahil kambiyo işlemleri, para piyasası araçlarının alım-satım işlemleri ile bunlara aracılık işlemleri, ekonomik ve finansal göstergelere, sermaye piyasası araçlarına, mala, kıymetli madenlere ve dövize dayalı vadeli işlem sözleşmeleri, opsiyon sözleşmeleri, birden fazla türev aracı içeren basit veya karmaşık yapıdaki finansal araçların alım-satımı ile bunlara aracılık işlemleri, sermaye piyasası araçlarının alımı-satımı ile geri alım veya tekrar satım taahhüdü işlemleri, sermaye piyasası araçlarının ihraç veya halka arz yoluyla satışına aracılık işlemleri, daha önce ihraç edilmiş olan sermaye piyasası araçlarının aracılık maksadıyla alım satımının yürütülmesi işlemleri, üçüncü kişiler lehine teminat ve garanti yükümlülüklerinin üstlenilmesi işlemleri, yatırım danışmanlığı işlemleri, Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası ve Türkiye Bankalar Birliği nezdinde oluşturulan bir sözleşme kapsamında üstlenilen yükümlülükler çerçevesinde alım satım işlemlerine ilişkin, bankalar arası piyasada para alım satımı işlemlerine aracılık işlemleri, finansal kiralama işlemleri, akreditif işlemleri, sigorta acenteliği işlemleri, kurumsal finansman işlemleri, danışmanlık işlemleri, bunlarla sınırlı olmamak üzere yatırım ve kalkınma bankacılığı kapsamında yürütülen tüm işlemlerin planlanması ve icrası, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu tarafından belirlenen faaliyetlerin planlanması ve icrası, diğer kanunlarda öngörülen faaliyetlerin planlanması ve icrası ile bu kapsamda müşterilerimiz ve potansiyel müşterilerimizle akdettiğimiz sözleşmelerde yüklenmiş olduğumuz edim/borç/taahhütlerin ifası ile hak ve alacaklarımızın takibi,

  • KVKK md 5/2-(ç) bendi uyarınca veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması nedeniyle aşağıda belirtilen amaçlar kapsamında,

Finansal risklerin ölçümlenmesi için müşteriler ve potansiyel müşterilerin mali durumunu analiz etme ve izleme yükümlüklerinin planlanması ve icrası,

Bankamız ürün ve hizmetlerine yönelik risk yönetimi süreçlerinin planlanması ve icrası,

Bankacılık faaliyetleri kapsamında dolandırıcılık, kara para ve suç gelirlerinin aklanması, terörün finansmanı faaliyetlerinin önlenmesi ve şüpheli işlemlerin yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına bildirilmesi,

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Mali Suçları Araştırma Kurulu, Rekabet Kurulu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkezi Kayıt Kuruluşu, Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi, Kredi Kayıt Bürosu, Kredi Garanti Fonu, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği tarafından ve diğer otoritelerce kanunen öngörülen bilgilendirme, rapor düzenleme ve denetim yükümlülüklerimizin ifası,

Yerine getirmekle yükümlü olduğumuz iç kontrol ve teftiş faaliyetlerinin planlanması ve icrası,

Bankamız bilgi güvenliği süreçlerinin planlanması ve icrası,

Bankamız ürün ve hizmetlerimize özgü operasyonel ve sistemsel altyapı süreçlerinin planlanması ve icrası,

Yasal mevzuata uyum süreçlerinin planlanması ve icrası,

  • KVKK md 5/2-(d) bendi uyarınca İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması nedeniyle aşağıdaki amaçlar kapsamında,

Bankacılık faaliyetleri yanı sıra iletişim ve pazarlama faaliyetlerinin planlanması ve icrası,

  • KVKK md 5/2-(e) bendi uyarınca bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,

Müşterilerden veya üçüncü kişilerden gelen Bankamız tüm faaliyetlerine yönelik istek, itiraz ve şikâyet taleplerinin sonuçlandırılması, yerine getirilmesi, değerlendirilmesi ve bu çerçevede müşteri ilişkilerinin planlanması ve icrası

TSKB hak ve alacaklarının takibi/tahsili/korunması için idari ve yasal takip işlemlerinin yapılması, taraf olunan soruşturma ve davalarda hak ve yükümlülüklerimizin ifası, yargı faaliyetlerinin icrası,

Birleşme ve devralma işlemlerinde hukuki inceleme ve durum tespiti süreçlerinin yürütülmesi amacıyla,

  • KVKK md 5/2-(f) bendi uyarınca İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

KVKK ve ilgili sair mevzuat izin verdiği ölçüde Bankacılık faaliyetleri kapsamında sağlanan ürün ve hizmetlerin tanıtımı, pazarlama ve bilgilendirme faaliyetlerinin planlanması ve icrası,

Müşteri segmentasyon ve modelleme işlemlerinin yerine getirilmesi, risk analizi, istatistik ve rapor çalışmaları, pazar araştırması faaliyetlerinin planlanması ve icrası,

Kurumsal yönetim ve kurumsal sürdürülebilirlik faaliyetlerinin planlanması ve icrası,

Bankamız genel müdürlük ve şubesinin ziyaret edilmesi durumlarında yerleşkelerin ve tesislerinin güvenliğinin temini,

Bankacılık faaliyetlerinin etkinlik/verimlilik analizlerinin planlanması ve icrası,

Müşteri ve/veya potansiyel müşteri bilgilendirme ve iletişim ile kurumsal iletişim faaliyetlerinin planlanması ve icrası,

Bankamızın sosyal sorumluluk veya sivil toplum aktivitelerinin ve sponsorluk faaliyetlerinin planlanması ve icrası,

Bankamızın münhasıran ve diğer kişi, kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde düzenlediği etkinlik ve davetlerin planlanması ve organizasyon faaliyetlerinin icra edilmesi ile bu etkinlik ve davetlere ilişkin haberlerin Bankamız web sitesinde ve sosyal medya kanallarında yayınlanması

Bankamız kurumsal iletişim, pazarlama iletişimi ile marka iletişimi faaliyetlerinin planlanması ve icra edilmesi ve bu çerçevede iş ortağı olduğumuz kurum, kuruluş ve kişilerle olan iş birliği faaliyetlerinin planlanması ve icra edilmesi,

Bankamızın paydaşı olduğu sivil toplum ve sosyal sorumluluk projelerinde yüklenmiş olduğu edimlerin ifası ve bu çerçevede kurumsal iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi,

Kişisel Verilerin Aktarımı ve Amacı

Kişisel verileriniz, işbu metinde yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi ve ilgili mevzuatın getirdiği yükümlülüklerin yerine getirilmesi ile sınırlı olmak üzere KVKK’nın kişisel veri aktarımını düzenleyen 8. ve 9. maddelerine uygun bir şekilde aşağıda sayılan kurum, kuruluş, mercii ve kişilere aktarılmaktadır.

  • Yasal mevzuat çerçevesinde bilgi verme ve denetim yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurumu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Mali Suçları Araştırma Kurulu, Rekabet Kurulu,, Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi, Kredi Kayıt Bürosu, Kredi Garanti Fonu, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, T.C Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve diğer otoriteler, mahkemeler ve icra müdürlükleri, bağımsız denetçiler,
  • Bankamızın sağladığı ürün ve hizmetlere ilişkin akdedilen sözleşmelerde yüklenmiş olduğumuz edimleri yerine getirebilmek amacıyla yurtdışında yerleşik Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Alman Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası, Fransız Kalkınma Ajansı, Japon Uluslararası İş Birliği Bankası, Uluslararası Finans Kurumu, Asya Altyapı Yatırım Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Çin Kalkınma Bankası, Avusturya Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırım Fonu, FMO Entrepreneurial Development Bank, U.S International Development Finance Corporation, Citibank dahil kredi kaynak kuruluşlarına, muhabir bankalara, destek hizmeti aldığımız kuruluşlara, tedarikçi firmalara ve diğer finansal kuruluşlara,
  • Bankamız hukuki yükümlüklerini yerine getirebilmek amacıyla hissedarlarımıza,
  • Bankamız faaliyetlerini yerine getirebilmek ve sürdürülebilirliğini sağlamak, bu doğrultuda haklarınızın tesisi, kullanılması ve korunmasını temin edebilmek amacıyla ürün ve hizmet satın aldığımız tedarikçi firmalara, kişilere, iş ortaklarımıza, destek hizmeti kuruluşlarına, danışmanlarımıza, avukatlara,
  • Temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydı ile Bankamız meşru menfaatlerini temin etmek amacıyla, iş ortaklarımıza, iştiraklerimize ve finansal kuruluşlara,
  • Bankamızın tek başına veya üçüncü kişilerle birlikte düzenleyici olduğu etkinlik, konferans ve davetlerde mekan fiziksel güvenliğini sağlanması amacıyla mekan sahibi kurum veya kişilerle, mekanın fiziksel güvenliğinden sorumlu özel güvenlik şirketleri ile,
  • Bankamızın tek başına veya üçüncü kişilerle birlikte düzenleyici olduğu etkinlik, konferans ve davetlerin duyurularını ve organizasyonunu gerçekleştirmek için Bankamızın sözleşme ilişkisi içerisinde bulunduğu ve hizmet tedarik ettiği ajanslar ve organizasyon şirketleri ile,

Bu doğrultuda kişisel verileriniz, aktarılan üçüncü kişiler tarafından KVKK’ya uygun olmak kaydı ile kaydedilebilir, depolanabilir, muhafaza edilebilir, yeniden düzenlenebilir, açıklanabilir, aktarılabilir, devralınabilir, sınıflandırılabilir, işlenebilir.

Kişisel Verileriniz Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz; Bankamız genel müdürlük ve şubelerinde veya dışarıda gerçekleşen sözlü veya yüz yüze görüşme ve iletişimden, düzenleme veya onaylama şeklinde akdedilen bankacılık faaliyetlerine yönelik her türlü sözleşmeler, protokoller, talimatlar, bilgi formları ve sair belgelerden, sesli iletişimden, e-mail ve faks aracılığı ile gerçekleştirilen yazılı iletişimden, internet bankacılığı sisteminden, Bankamız web sitesi üzerinden, iş ortaklarımız ve diğer finansal kuruluşlardan, kimlik ve adres paylaşım sistemlerinden, Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nden, tarafınızca alenileştirilmiş bilgilerden, Bankamızın sözleşme ilişkisi içerisinde bulunduğu iş ortakları, Müşterilerimizin vermiş olduğu bilgiler, EMIS (Emerging Market Information Service) platformu, S&P Capital IQ platformu, gazete ve dergilerde yayımlanan haberler, web siteleri, sanayi ve ticaret odası listeleri, sosyal medya platformları, sektöre yönelik etkinlik ve davetlerde karşılıklı iletişim gibi çok çeşitli kanallardan her türlü sözlü, yazılı veya elektronik ortamda toplanmakta ve/veya elde edilmektedir.

Kişisel verileriniz, kanunlarda açıkça öngörülmesi, tarafı olduğumuz sözleşmelerin kurulması ve edimlerimizin ifa edilmesi, sözleşmeden ve yasal mevzuattan doğan hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi, kişisel verilerinizin tarafınızca alenileştirilmesi, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması zorunlu olması ve temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydı ile meşru menfaatlerimizin temin edilmesi şeklindeki hukuki sebepler ile toplanmaktadır.

Kişisel Veri Sahibinin Hakları

KVKK’nın 11. maddesi ile “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” uyarınca veri sahibi gerçek kişi olarak;

  • kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVKK ve diğer kanunlara uygun olarak işlenen kişisel verilerinizin, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • işlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhine bir sonucun ortaya çıktığını düşünüyor iseniz buna itiraz etme,
  • kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararınızın giderilmesini talep etme

haklarınız bulunmaktadır. Bu kapsamda başvurularınızı 10.03.2018 tarihli ve 30356 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Veri Sorumlusuna Başvuru Usul Ve Esasları Hakkında Tebliğ’in 5/2 maddesinde belirtilen usule uygun olmak kaydı ile;

  • Meclisi Mebusan Cad. No:81 Fındıklı 34427 Beyoğlu- İstanbul adresinde bulunan Bankamız genel müdürlüğüne veya Aziziye Mah. Piyade Sok. B Blok No:3/7 Çankaya /Ankara adresinde bulunan Ankara şubemize kimliğinizi tespit etmeye elverişli belgelerle birlikte ibrazı ile bizzat;
  • Noter marifetiyle genel müdürlük adresimize yapılacak bir bildirimle,
  • http://www.tskb.com.tr/i/assets/document/pdf/verisahibibasvuruformu.pdf adresindeki başvuru formunu doldurarak Bankamızın “tskb@hs02.kep.tr” kayıtlı elektronik posta adresine göndereceğiniz elektronik posta ile,
  • http://www.tskb.com.tr/i/assets/document/pdf/verisahibibasvuruformu.pdf adresindeki başvuru formunun doldurularak güvenli elektronik imza veya mobil imza imzalanmış dijital suretinin “kvkbasvuru@tskb.com.tr ” e-posta adresine göndereceğiniz e-posta ile,
  • http://www.tskb.com.tr/i/assets/document/pdf/verisahibibasvuruformu.pdf adresindeki başvuru formunun doldurulmuş ve tarafınızca imzalanmış bir suretinin Bankamız sistemlerinde kayıtlı ve teyit edilmiş e-posta adresiniz üzerinden “kvkbasvuru@tskb.com.tr” e-posta adresine göndereceğiniz e-posta ile

gerçekleştirebilirsiniz.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.

Meclisi Mebusan Cad. 81 Fındıklı 34427 İstanbul
Tel : +90 (212) 334 50 50
Fax : +90 (212) 334 52 34
Mail : kvkbasvuru@tskb.com.tr
Ticaret sicil numarası : 15159-42527
Mersis numarası : 1879003330900013

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. olarak başta özel hayatın gizliliği olmak üzere temel hak ve özgürlüklerinizin korunmasına önem veriyoruz. Bu kapsamda, kişisel verilerinizi hukuka uygun olarak toplanması, işlenmesi, paylaşılması ve saklanması faaliyetleri esnasında gizliliğinizi korumak için azami ölçüde güvenlik tedbirlerini aldığımızı belirtir ve sizleri şeffaf bir şekilde bilgilendirmek isteriz.

Veri Sorumlusu :

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (“TSKB” veya “Banka”) olarak “Veri Sorumlusu” sıfatıyla kişisel verilerinizi 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) tahtında ve aşağıda belirtilen çerçevede toplamakta ve işlemekteyiz.

Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları :

Kişisel verilerinizi aşağıda belirtilen amaçlarla bağlantılı ve sınırlı olarak, amacın gerçekleşmesini temin edecek ölçüde KVKK’nın 5. ve 6. maddesinde belirtilen işleme şartlarına dayanarak işlemekteyiz.

KVKK md 5/2-(c) bendi uyarınca bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması nedeniyle aşağıda belirtilen amaçlar kapsamında,

• Çalışan adayının başvuru, seçme ve yerleştirme süreçlerinin planlanması ve yürütülmesi,

• Çalışan adayının niteliği, tecrübesinin ilgili pozisyona uygunluğunun ölçülmesi ve değerlendirilmesi,

KVKK md 5/2-(e) bendi uyarınca bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,

• Çalışan adayına yönelik iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi,

• Çalışan adaylarının ve iş yerinin fiziksel güvenliğinin sağlanması,

KVKK md 5/2-(f) bendi uyarınca İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

• Çalışan adayının askerlik yükümlülüğünün yerine getirilip getirilmediğinin değerlendirilmesi,

• Mevcut açık pozisyonlar olmasa bile ileride başka bir pozisyon için tekrar değerlendirilmek üzere muhafaza edilmesi

Kişisel Verilerin Aktarımı ve Amacı :

Kişisel verileriniz, KVKK’nın kişisel veri aktarımını düzenleyen 8. ve 9. maddelerine uygun bir şekilde, belirtilen aktarma amacı ile sınırlı ve amacı yerine getirecek ölçüde, aşağıda sayılan kurum, kuruluş, mercii ve kişilere ve aktarılmaktadır.

• Bankamızın meşru menfaatleri doğrultusunda, niteliklerinize uygun başka pozisyonların değerlendirilmesi amacıyla iştiraklerimiz, bağlı ortaklıklarımız ile;

• İnsan kaynakları süreçleri kapsamında danışmanlık aldığımız, insan kaynakları şirketleri ile,

• Başvurulan pozisyona yeterliliğin ölçümlenmesi için yabancı dil eğitimi veren firmalar ile,

• Sermaye piyasası lisanslama ve sicil işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu A.Ş. ile,

Bu doğrultuda kişisel verileriniz ve özel nitelikli kişisel verileriniz, aktarılan üçüncü kişiler tarafından KVKK’ya uygun olmak kaydı ile kaydedilebilir, depolanabilir, muhafaza edilebilir, yeniden düzenlenebilir, açıklanabilir, aktarılabilir, devralınabilir, sınıflandırılabilir, işlenebilir.

Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi :

Kişisel verileriniz; TSKB Genel Müdürlük ve şubesi nezdinde gerçekleşen görüşme ve iletişimden, tarafınızca düzenlenen ve paylaşılan özgeçmiş, iş başvuru formu ile Bankamıza ibraz etmiş olduğunuz adli sicil kaydı, vesikalık fotoğraf, ikametgâh belgesi, eğitim durumunuzu gösterir diploma veya mezuniyet belgesi, şahsi elektronik posta adresinizden yapılan bilgi paylaşımları ile benzeri muhtelif kanallardan tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydı ile otomatik olmayan yöntemlerle her türlü sözlü, yazılı ya da elektronik ortamda toplanmaktadır.

Kişisel ve özel nitelikli kişisel verileriniz, aşağıdaki sebeplere dayanılarak toplanmakta ve işlenmektedir.

• Bankacılık faaliyetlerinin mevzuata uygun planlanması ve yürütülmesi için zorunlu olması,

• Bankamız meşru menfaatlerini gerçekleştirmek üzere başvurulan pozisyon için uygunluğunuzun ölçülmesi ve değerlendirmesi bakımından gerekli olması

Kişisel Veri Sahibinin Hakları :

KVKK’nın 11. maddesi ile “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” uyarınca veri sahibi gerçek kişi olarak;

• kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,

• kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

• kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

• yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

• kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

• KVKK ve diğer kanunlara uygun olarak işlenen kişisel verilerinizin, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

• işlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhine bir sonucun ortaya çıktığını düşünüyor iseniz buna itiraz etme,

• kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararınızın giderilmesini talep etme haklarınız bulunmaktadır. Bu kapsamda başvurularınızı 10.03.2018 tarihli ve 30356 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Veri Sorumlusuna Başvuru Usul Ve Esasları Hakkında Tebliğ’in 5/2 maddesinde belirtilen usule uygun olmak kaydı ile;

• Meclisi Mebusan Cad. No:81 Fındıklı 34427 Beyoğlu- İstanbul adresinde bulunan Bankamız genel müdürlüğüne veya Aziziye Mah. Piyade Sok. B Blok No:3/7 Çankaya /Ankara adresinde bulunan Ankara şubemize kimliğinizi tespit etmeye elverişli belgelerle birlikte ibrazı ile bizzat;

• Noter marifetiyle genel müdürlük adresimize yapılacak bir bildirimle,

http://www.tskb.com.tr/i/assets/document/pdf/verisahibibasvuruformu.pdf adresindeki başvuru formunun doldurarak Bankamızın “tskb@hs02.kep.tr” kayıtlı elektronik posta adresine göndereceğiniz elektronik posta ile,

http://www.tskb.com.tr/i/assets/document/pdf/verisahibibasvuruformu.pdf adresindeki başvuru formunun doldurarak güvenli elektronik imza veya mobil imza imzalanmış dijital suretinin “kvkbasvuru@tskb.com.tr” e-posta adresine göndereceğiniz e-posta ile,

http://www.tskb.com.tr/i/assets/document/pdf/verisahibibasvuruformu.pdf adresindeki başvuru formunun doldurulmuş ve tarafınızca imzalanmış bir suretinin Bankamız sistemlerinde kayıtlı ve teyit edilmiş e-posta adresiniz üzerinden “kvkbasvuru@tskb.com.tr” e-posta adresine göndereceğiniz e-posta ile gerçekleştirebilirsiniz.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.

Meclisi Mebusan Cad. 81 Fındıklı 34427 İstanbul

Tel : +90 (212) 334 50 50

Fax : +90 (212) 334 52 34

Mail : kvkbasvuru@tskb.com.tr

Ticaret sicil numarası : 15159-42527

Mersis numarası : 1879003330900013

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. olarak başta özel hayatın gizliliği olmak üzere temel hak ve özgürlüklerinizin korunmasına önem veriyoruz. Bu kapsamda, kişisel verilerinizin hukuka uygun olarak toplanması, işlenmesi, paylaşılması ve saklanması faaliyetleri esnasında gizliliğinizi korumak için azami ölçüde güvenlik tedbirlerini aldığımızı belirtir ve sizleri şeffaf bir şekilde bilgilendirmek isteriz.

Veri Sorumlusu

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (“TSKB” veya “Banka”) olarak “Veri Sorumlusu” sıfatıyla kişisel verilerinizi 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) tahtında ve aşağıda belirtilen çerçevede iş ilişkisi içerisinde bulunduğumuz tedarikçi ve iş ortaklarının yetkilileri ve çalışanlarına ait kişisel verileri toplamakta ve işlemekteyiz.

Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Kişisel verilerinizi aşağıda belirtilen amaçlarla bağlantılı ve sınırlı şekilde ve amacın gerçekleşmesini temin edecek ölçüde, KVKK’nın 5. ve 6. maddesinde belirtilen işleme şartlarına dayanarak işlemekteyiz.

  • KVKK md 5/2-(a) bendi uyarınca kanunlarda açıkça öngörülen hallerde aşağıda belirtilen amaçlar kapsamında

5411 sayılı Bankacılık Kanunu tahtında belge saklama yükümlülüğümüzün yerine getirilmesi, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu tahtında düzenlenen bildirim ve bilgi verme yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu tahtında düzenlenen iş yeri güvenli çalışma ortamını salama ve olası risklerin önüne geçilmesi amacıyla gerekli tedbirlerin alınması, 4857 sayılı İş Kanunu tahtında düzenlenen bildirim ve ödeme yükümlülüklerimizin ifası ile diğer ilgili mevzuat kapsamındaki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi amacıyla,

  • KVKK md 5/2-(c) bendi uyarınca bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması nedeniyle aşağıda belirtilen amaçlar kapsamında,

Tedarikçi/iş ortağı hukuki ilişkisine esas sözleşmenin kurulması ve ifa edilmesi, İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, Mal / hizmet satın alım süreçlerinin yürütülmesi, Tedarik zinciri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, Sözleşmenin yürürlüğüne bağlı finans ve muhasebe işlerinin planlanması ve yürütülmesi, Eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi,

  • KVKK md 5/2-(ç) bendi uyarınca veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması nedeniyle aşağıda belirtilen amaçlar kapsamında,
  • Bankamız ürün ve hizmetlerine yönelik risk yönetimi süreçlerinin planlanması ve icrası, Acil durum yönetimi süreçlerinin planlanması ve yürütülmesi, Bilgi güvenliği süreçlerinin planlanması ve icrası, Bankamız ürün ve hizmetlerimize özgü operasyonel ve sistemsel altyapı süreçlerinin planlanması ve icrası, Erişim yetkilerinin planlanması ve yürütülmesi, Saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi, Yasal mevzuata uyum süreçlerinin planlanması ve icrası, Veri sorumlusu operasyonlarının güvenliğinin temini, Fiziksel mekan güvenliğinin temini, Yerine getirmekle yükümlü olduğumuz denetim, iç kontrol ve teftiş faaliyetlerinin planlanması ve icrası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ile mahkemeler ve icra dairlerine ve yetkili diğer kamu kurumlarına yönelik kanunen öngörülen bilgilendirme, rapor düzenleme ve denetim yükümlülüklerimizin ifası, KVKK md 5/2-(e) bendi uyarınca bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,

Tedarikçi/iş Ortağı iş ilişkisinden doğan hak ve alacaklarımızın takibi/tahsili/korunması için idari ve yasal takip işlemlerinin yapılması ve bu kapsamda taraf olunan dava, takip ve soruşturma süreçlerindeki hak ve yükümlülüklerimizin ifası, yargı faaliyetlerinin icrası,

Kişisel Verilerin Aktarımı ve Amacı

Kişisel verileriniz, işbu metinde yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi ve ilgili mevzuatın getirdiği yükümlülüklerin yerine getirilmesi ile sınırlı olmak üzere KVKK’nın kişisel veri aktarımını düzenleyen 8. ve 9. maddelerine uygun bir şekilde aşağıda sayılan kurum, kuruluş, mercii ve kişilere aktarılmaktadır.

  • Yasal mevzuat çerçevesinde bilgi verme ve denetim yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve mahkemeler ile icra müdürlükleri ile kanunen yetkili ilgili kamu kurumu, bağımsız denetçiler,
  • Bankamız faaliyetlerini yerine getirebilmek ve sürdürülebilirliğini sağlamak, bu doğrultuda haklarınızın tesisi, kullanılması ve korunmasını temin edebilmek amacıyla ürün ve hizmet satın danışmanlarımıza, avukatlara,

Bu doğrultuda kişisel verileriniz, aktarılan üçüncü kişiler tarafından KVKK’ya uygun olmak kaydı ile kaydedilebilir, depolanabilir, muhafaza edilebilir, yeniden düzenlenebilir, açıklanabilir, aktarılabilir, devralınabilir, sınıflandırılabilir, işlenebilir.

Kişisel Verileriniz Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz; Bankamız genel müdürlük ve şubelerinde veya dışarıda gerçekleşen sözlü veya yüz yüze görüşme ve iletişimden, düzenleme veya onaylama şeklinde akdedilen tedarikçi/iş ortağı faaliyetlerine yönelik her türlü sözleşmeler, protokollerden, sesli iletişimden, e-mail ve faks aracılığı ile gerçekleştirilen yazılı iletişimden, gazete ve dergilerde yayımlanan haberler, web siteleri, sanayi ve ticaret odası listeleri, sosyal medya platformları, sektöre yönelik etkinlik ve davetlerde karşılıklı iletişim gibi çok çeşitli kanallardan her türlü sözlü, yazılı veya elektronik ortamda toplanmakta ve/veya elde edilmektedir.

Kişisel verileriniz, kanunlarda açıkça öngörülmesi, tarafı olduğumuz sözleşmelerin kurulması ve edimlerimizin ifa edilmesi, sözleşmeden ve yasal mevzuattan doğan hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi, kişisel verilerinizin tarafınızca alenileştirilmesi, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması zorunlu olması ve temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydı ile meşru menfaatlerimizin temin edilmesi şeklindeki hukuki sebepler ile toplanmaktadır.

Kişisel Veri Sahibinin Hakları

KVKK’nın 11. maddesi ile “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” uyarınca veri sahibi gerçek kişi olarak;

  • kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVKK ve diğer kanunlara uygun olarak işlenen kişisel verilerinizin, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • işlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhine bir sonucun ortaya çıktığını düşünüyor iseniz buna itiraz etme,
  • kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararınızın giderilmesini talep etme

haklarınız bulunmaktadır. Bu kapsamda başvurularınızı 10.03.2018 tarihli ve 30356 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Veri Sorumlusuna Başvuru Usul Ve Esasları Hakkında Tebliğ’in 5/2 maddesinde belirtilen usule uygun olmak kaydı ile;

  • Meclisi Mebusan Cad. No:81 Fındıklı 34427 Beyoğlu- İstanbul adresinde bulunan Bankamız genel müdürlüğüne veya Aziziye Mah. Piyade Sok. B Blok No:3/7 Çankaya /Ankara adresinde bulunan Ankara şubemize kimliğinizi tespit etmeye elverişli belgelerle birlikte ibrazı ile bizzat;
  • Noter marifetiyle genel müdürlük adresimize yapılacak bir bildirimle,
  • http://www.tskb.com.tr/i/assets/document/pdf/verisahibibasvuruformu.pdf adresindeki başvuru formunu doldurarak Bankamızın “tskb@hs02.kep.tr” kayıtlı elektronik posta adresine göndereceğiniz elektronik posta ile,
  • http://www.tskb.com.tr/i/assets/document/pdf/verisahibibasvuruformu.pdf adresindeki başvuru formunun doldurularak güvenli elektronik imza veya mobil imza imzalanmış dijital suretinin “kvkbasvuru@tskb.com.tr ” e-posta adresine göndereceğiniz e-posta ile,
  • http://www.tskb.com.tr/i/assets/document/pdf/verisahibibasvuruformu.pdf adresindeki başvuru formunun doldurulmuş ve tarafınızca imzalanmış bir suretinin Bankamız sistemlerinde kayıtlı ve teyit edilmiş e-posta adresiniz üzerinden “kvkbasvuru@tskb.com.tr” e-posta adresine göndereceğiniz e-posta ile

gerçekleştirebilirsiniz.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.

Meclisi Mebusan Cad. 81 Fındıklı 34427 İstanbul
Tel : +90 (212) 334 50 50
Fax : +90 (212) 334 52 34
Mail : kvkbasvuru@tskb.com.tr
Ticaret sicil numarası : 15159-42527
Mersis numarası : 1879003330900013

TÜRKİYE SINAİ KALKINMA BANKASI A.Ş. BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

Kanunlara ve tüm yasal düzenlemelere, sektörel kurallara, anlaşmalardan doğan yükümlülüklere ve iş ihtiyaçlarına uygun şekilde bilgi güvenliğini sağlamak üzere ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı’nı temel alan Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) uygular.

TSKB üst yönetimi BGYS’nin işletimi ile ilgili gerekli şartların sağlanması ve sistemin sürekli iyileştirilmesini taahhüt eder. Bu amaçla aşağıdaki faaliyetler gerçekleştirilir;

1. Bu politika ile çerçevesi çizilen bilgi güvenliği gereksinimleri ve kurallarına ilişkin ayrıntılar, BGYS prosedürleri ile düzenlenir.

2. Sistemler, erişilen uygulama ve cihazlar sadece kurumun işlerinin yürütülmesi için kullanılmalı, iş dışı amaçlarla kullanılmamalıdır. Tüm kaynaklar yetkili çalışanlar tarafından güvenlik veya bakım amaçlı düzenli veya düzenli olmayan aralıklarla izlenir. Dış ve iç kaynaklarla sızma testleri gerçekleştirilir.

3. Kişisel verilerin güvenliği için ilgili yasal düzenlemeler, yönetmelik veya mevzuata uyum sağlayacak önlemler alınır.

4. Bilgi varlıklarının envanteri bilgi güvenliği yönetim ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulur. Bilgi varlıkları sahipleri atanır, sınıflandırılır ve sınıflandırmalarına uygun güvenlik ihtiyaçları ve kullanım kuralları belirlenir. Belirlenen seviyeler ve koruma tedbirleri ilgili prosedürlerde detaylandırılır.

5. Kurum bilgilerinin, sadece iş ihtiyaçları doğrultusunda yetkilendirilmesi, sadece yetki verilen amaçlarla kullanılması sağlanır. Banka genelinde rol ve sorumluluklar görevler ayrılığı ilkesine göre belirlenir ve bu doğrultuda kimlik doğrulama ve erişim yönetim sistemi tesis edilir.

6. Kurum bilgi varlıklarının korunması amacıyla, belirli zaman aralıklarında risk değerlendirme çalışmaları gerçekleştirilir ve bu doğrultuda gereken aksiyonlar alınarak riskler yönetilir.

7. Bilgi güvenliği ihlal olayları ve zayıflıklarının raporlanması için gerekli altyapı oluşturulur. İhlal olay kayıtları tutulur, gerekli düzeltici ve iyileştirici faaliyetler uygulanır.

8. Yaşanacak herhangi bir olumsuzluk karşısında faaliyetlerinin ve paydaşlarına olan sorumluluklarının kesintiye uğramaması adına İş Sürekliliği Politikaları’nda belirlenen ilke ve esaslara uyum gözetilir. Bu kapsamda, Yedekleme ve Acil Durum Merkezi ortamları oluşturulur ve ihtiyaç duyulduğunda çalışır durumda olması sağlanır.

cevreciyiz.com , Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir.