search

AFD’den TSKB’ye Temin Edilen Döngüsel Ekonomi Kredisi Bünyesindeki Teknik Destek Programının Yürütülmesi Kapsamında Danışman Teklif Çağrısı

16 Ekim 2023
- 3 dk. Okuma

Fransız Kalkınma Ajansı’ndan (AFD) TSKB’ye temin edilen Döngüsel Ekonomi temalı kredi bünyesindeki Teknik Destek programının yürütülmesi amacıyla Döngüsel Ekonomi alanında uzmanlaşmış danışmanların teknik ve finansal tekliflerini 6 Kasım 2023 tarihine kadar TSKB’ye iletmeleri beklenmektedir.

Kredinin İçeriği 

TSKB, Türkiye’de döngüsel ekonomiye hizmet eden yatırımlar ile döngüsel ekonomi uygulamalarını geliştirmeyi amaçlayan firmalara finansman sağlamak amacıyla Fransız Kalkınma Ajansı ile (AFD) 27 Aralık 2022 tarihinde, 80 milyon Euro tutarında kredi anlaşmasına imzalamıştır. Proje, (i) Türkiye’de döngüsel ekonominin gelişmesini kolaylaştırarak Türkiye’nin düşük karbon geçişini desteklemeyi ve (ii) TSKB’yi kalkınma rolünde desteklemeyi amaçlamaktadır.

Amaç

Danışmanlık hizmetinin amacı, TSKB'nin döngüsel ekonomi finansmanı konusundaki bilgi birikimini artırmak, şirketlerin döngüsellik konularındaki bilgi birikimini ve farkındalıklarını geliştirmek, döngüsellik uygulamalarının faydalarını değerlendirmek için operasyonel araçlar sağlamak ve şirketlere dönüşüm süreçlerinde eşlik etmektir.

Teknik Destek programının ana hedefleri şunlardır:

• TSKB’nin döngüsel ekonomi ile ilgili projelerin finansmanı konusunda bilgi birikimini derinleştirmek;

• Uygun müşterilerin döngüsellik konularına ilişkin farkındalığını ve uygulamalarını geliştirmek;

• Döngüsel ekonominin faydalarını değerlendirmek için hem TSKB'ye hem de müşterilerine operasyonel araçlar sağlamak;

• TSKB'nin uygun müşterilerine dönüşüm süreçlerinde eşlik etmek ve kredi kapsamında finanse edilen projelerin etkileri konusunda destek sağlamak;

• TSKB'nin Döngüsel Ekonomi Kredisi’nin iletişimi ve görünürlüğüne yönelik faaliyetlerine destek olmak.

Beklenen Sonuçlar ve Çıktılar

Danışmanın Döngüsel Ekonomi Kredisi Teknik Destek programının uygulanmasında, aşağıdaki konular kapsamında TSKB’ye destek vermesi beklenmektedir.

Danışman;

• Şirketlerin döngüsellik uygulamalarının geliştirilmesi konusunda TSKB’ye ve TSKB’nin müşterilerine destek sağlayacaktır.

• Döngüsel ekonominin Banka stratejisine entegre edilmesi ve TSKB’nin bu konudaki kapasitesinin geliştirilmesine destek sağlayacaktır.

• TSKB’ye döngüsel ekonomi uygulamalarının kapsayıcılığının cinsiyet eşitliği yaklaşımıyla güçlendirilmesi için destek sağlayacaktır.

• Kredinin etkisi, izlemesi ve iletişimi konusunda TSKB'ye destek sağlayacaktır.

İhale Süreci

1. Çağrı ile ilgilenen danışmanların en geç 6 Kasım 2023 tarihine kadar aşağıdaki e-mail adreslerinden başvuru dokümanlarını, ToR (Teknik Şartname) dokümanı ile birlikte talep etmeleri gerekmektedir.

dfi@tskb.com.tr; satalmaisyonet@tskb.com.tr

2. İhale ile ilgilenen ve başvuru şartlarını sağlayan danışmanların, çalışmayı nasıl üstlenmeyi planladıklarına dair bir teklif sunmaları beklenmektedir.

3. Başvurunun danışmanlık ücreti ve ilgili diğer masrafları da kapsayacak olan detaylı bir finansal teklifi de içermesi gerekmektedir. Talep bazında ihtiyaç duyulan hizmetlerin önceden belirlenen bu fiyatlandırmaya göre istenilen miktarda iletilebilmesi için finansal teklifin ölçeklendirilebilir bir şekilde yapılandırılması tercih edilmektedir.

İhale süreci planlamasına uygun olarak tekliflerin en geç 6 Kasım 2023 tarihine kadar TSKB’ye aynı e-mail adreslerinden ulaşması gerekmektedir.