search

TSKB solo bazda 122.5 milyon TL net kar açıkladı

10 Ağustos 2010
- 2 dk Okuma

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş., (TSKB), 2010 yılı ilk yarısında solo bazda 122.5 milyon TL net kar açıkladı. TSKB’nin vergi öncesi karı ise 152 milyon TL olarak gerçekleşti.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB), 30 Haziran 2010 tarihli finansal sonuçlarını açıkladı. TSKB’ nin solo bazda vergi öncesi karı yıllık bazda %40 artışla 151.9 milyon TL, net dönem karı ise yıllık bazda %35’lik artışla 122.5 milyon TL olarak gerçekleşti.

Bir önceki üç aylık döneme göre net karda gerçekleşen %20 oranındaki artışla TSKB sürdürülebilir karlılığını başarıyla devam ettirmiştir.

TSKB’nin aktif büyüklüğü, 2009 yılı ikinci çeyreğine göre %15.4 büyüme kaydederek 7.3 milyar TL seviyesine ulaşırken aktif büyümesi geçen senenin sonuna göre %5.1 olarak gerçekleşti. TSKB, 30 Haziran 2010 itibariyle güçlü sermaye yapısını korumakta olup, özkaynaklarını 1.1 Milyar TL’ye taşırken, yıllık bazda ortalama özkaynak ve aktif getiri oranları sırasıyla %22.7 ve %3.5 seviyesinde gerçekleşti.

Toplam kredilerdeki ilk 6 aylık dönemdeki artış, sepet kuru bazında %9 oranında gerçekleşerek kredi toplamı 4.1 Milyar TL seviyesine ulaştı. İlk 6 aylık dönemde Türkiye’nin özel sektör yatırımlarına, toplam 600 milyon USD tutarında orta ve uzun vadeli yeni plasman yapan TSKB, 2010 yılı için belirlediği 15% lik kredi büyüme hedefiyle de sürdürülebilir büyümeyi amaçlamaktadır.

Türkiye’de sermaye piyasalarında öncü rol üstlenen TSKB, bu misyonu ile uyumlu olarak yatırım bankacılığı faaliyetlerini arttırmıştır. Bu olumlu sürecin önümüzdeki dönemlerde de sürdürülmesi beklenmektedir.

2 Haziran’da 60. Kuruluş Yıldönümünü kutlayan TSKB, Financial Times-IFC Sürdürülebilir Bankacılık Ödülleri kapsamında “Gelişmekte Olan Ülkeler” kategorisinde Doğu Avrupa’da “Yılın Sürdürülebilir Bankacılık” ödülüne üçüncü kez alarak, sürdürülebilir bankacılıkta gerçekleştirdiği başarısının yanı sıra Türkiye’nin olduğu kadar dünyanın da sürdürülebilir geleceğinde sorumluluk sahibi olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.