search

TSKB’den fırsat eşitliği konusunda iki yeni adım

13 Mart 2018
- 4 dk Okuma

Geçtiğimiz ay fırsat eşitliği konusundaki yaklaşımıyla KAGİDER Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) Sertifikası almaya hak kazanan TSKB, Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından hayata geçirilen Bağımsız Kadın Direktörler Projesi kapsamında verilen ‘Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu’ özel ödülünün de sahibi oldu.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), kadın istihdamı ve fırsat eşitliğini destekleyen projeleriyle, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından verilen Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikasını almaya hak kazandı. KAGİDER tarafından, Dünya Bankası’nın teknik desteği ve Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Forumu’nun danışmanlığıyla geliştirilen FEM, kadın istihdamını teşvik etmeyi amaçlıyor. Firmalar, FEM kapsamında yönetimin fırsat eşitliği konusundaki yaklaşımı, işe alım, eğitim ve terfide eşitlikçi uygulamalar, geri bildirim mekanizmaları ve iletişim stratejileri gibi pek çok kriterde bağımsız değerlendirme sürecinden geçiyor. Değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan firmalar, FEM sertifikası alarak, kadının iş hayatına katılması ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki duyarlılıklarını tescil ettiriyor.

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından hayata geçirilen Bağımsız Kadın Direktörler Projesi (BKD), ‘Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Endeksi’ni ve ‘Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu’ ödüllerini açıkladı. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), yönetim kurulunda kadın üye oranı için belirlediği hedefler ve politikalar konusundaki yaklaşımıyla ‘2017 Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu" özel ödülünü almaya hak kazandı. 15 Şubat 2018’de Zorlu PSM’de gerçekleştirilen ödül töreninde TSKB Yönetim Kurulu ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi Hansu Uçar’a ödülü SPK Başkan Yardımcısı Bora Oruç takdim etti.