search

TSKB, 2011 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarında, solo bazda 66,6 milyon TL net kar açıkladı

11 Mayıs 2011
- 2 dk Okuma

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), 2011 yılı ilk çeyreğinde solo bazda 66,6 milyon TL net kar açıkladı. TSKB’nin vergi öncesi karı ise 81,8 milyon TL olarak gerçekleşti.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), 31 Mart 2011 tarihli finansal sonuçlarını açıkladı. TSKB’nin solo bazda net dönem karı yıllık %20’lik artışla 66,6 milyon TL olarak gerçekleşti.

TSKB’nin aktif büyüklüğü, 2010 yılı sonuna göre %5,3 büyüme kaydederek 8,3 Milyar TL seviyesine ulaşırken, aktif büyümesi yıllık bazda %16,9 olarak gerçekleşti. TSKB, 31 Mart 2011 itibariyle güçlü sermaye yapısını koruyarak, özkaynaklarını 1,3 Milyar TL’ye taşıdı. Yıllık bazda ortalama özkaynak ve aktif getiri oranları sırasıyla %21 ve %3,3 seviyesinde gerçekleşti.

Kredilerdeki ilk 3 aylık dönemdeki artış, TL bazında %6,8 oranında gerçekleşerek, toplam kredi portföyü 5,2 Milyar TL seviyesine ulaştı.

2011 yılı ilk üç aylık dönemde net faiz gelirleri yıllık bazda %11 artarak 88,3 Milyon TL’ye ulaştı. Faaliyet gelirleri toplamı ise %18’lik artış göstererek 105,9 Milyon TL olarak gerçekleşti.

TSKB ile Dünya Bankası arasında Nisan ayında “İhracatın Finansmanı Aracılık Projesi Kredisi IV (EFIL IV) Ek Finansmanı” sözleşmesi imzalanarak 300 Milyon ABD Doları eşdeğerinde kredi temin edilmiştir.

Türkiye’de sermaye piyasalarında öncü rol üstlenen TSKB, bu misyonu ile uyumlu olarak yatırım bankacılığı faaliyetlerini arttırmıştır. Bu çerçevede Türk Bankalarına tahvil ihracı konusunda danışmanlık vermiştir. Bununla beraber, TSKB, Unicredit ile birlikte Türk Hava Yolları A.O. sermayesindeki %49,12’lik kamu payının özelleştirmesine ilişkin danışmanlık hizmet alımı ihalesini kazanmıştır.

Kuruluş amacı özel sektörün ve sermaye piyasalarının gelişimine öncülük etmek ve desteklemek olan TSKB, yatırım bankacılığı alanındaki başarılı çalışmaları nedeniyle EMEA Finance 2010 Avrupa Bankacılık Ödülleri kapsamında ‘Best Equity House in Turkey’ ödülünü almaya hak kazanmıştır. Ayrıca proje finasmanı alanında Uludağ ve Çamlıbel elektrik dağıtım özelleştirmesindeki rolü ile Euromoney Publications'ın uluslararası proje finansmanı konusunda önde gelen dergisi Project Finance tarafından geçtiğimiz günlerde "Avrupa'nın En İyi Enerji Altyapı Projesi" ödülü ile "Avrupa'nın En İyi Hidroelektrik Projesi" ödülüne layık görülmüştür.