search

7’nci TSKB Kariyer Atölyesi’yle öğrenciler yönetici adayı olma şansı yakalıyor

19 Nisan 2016
- 4 dk Okuma

TSKB tarafından bu yıl 7’nci kez düzenlenen ve ‘Kalkınma ve Yatırım Bankacılığı’ alanındaki tek işe alım atölyesi olma özelliğine sahip TSKB Kariyer Atölyesi, 14-16 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında öğrenciler, atölyede gösterdikleri başarı ve yetkinliklerine göre gelecekte TSKB’de yönetici adayı olma fırsatına sahip oluyor.

TSKB’nin, üniversite öğrencilerine gerçek bir bankacılık deneyimi sunduğu ve bu yıl 7’nci kez organize ettiği TSKB Kariyer Atölyesi 14-16 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleşti. ‘Kalkınma ve Yatırım Bankacılığı’ alanında ilk ve tek işe alım atölyesi olma özelliğine sahip TSKB Kariyer Atölyesi bu yıl ‘Farkını Ortaya Koy’ sloganıyla düzenlendi.

Atölyeye yabancı dilde eğitim veren üniversitelerin işletme, ekonomi, endüstri mühendisliği bölümlerinin 4’üncü sınıf öğrencileriyle, finans ve ekonomi alanında yüksek lisans eğitimi alan toplam 51 öğrenci katıldı. TSKB Kariyer Atölyesi’nde öğrenciler bankacılığı işin uzmanlarından öğrendi. Yaratıcı projeler ve eğlenceli aktiviteler aracılığıyla TSKB yöneticileriyle birebir çalışma imkânı bulan öğrenciler ayrıca TSKB’deki iş yaşamının dinamikleri hakkında proje koçlarının deneyimlerini dinlediler. Atölye kapsamında katılımcılar, oluşturdukları ekiplerle gerçek bir yatırım projesi değerlemesi ve sürdürülebilir fonlama konularında gelecek vaat eden projeler geliştirdiler.

Kariyer Atölyesi’nin bu yoğun proje geliştirme etabı, ekip çalışması ve liderlik gibi konularda önde gelen danışmanların paylaştığı deneyimle tamamlandı. Bu kapsamda davranış bilimleri ve motivasyon üzerine çalışan Mehmet Auf, ‘Gücümüzün Farkındayız’ eğitimini hayata geçirdi. İş hayatına hazırlanan öğrencilere farklı bakış açıları sunan Mehmet Auf, ekip çalışmasına ait eğlenceli uygulamalarla bir takım olmanın önemine değindi. Başta yönetici koçluğu olmak üzere liderlik ve değişim konularında 16 yıllık deneyim sahibi olan MCT (Management Center Turkey) danışmanı Burak Toksöz ise iş hayatında farklılıkların getirdiği zenginliklere vurgu yaparak konuyla ilgili hazırladığı özgün uygulamalar aracılığı ile deneyimlerini aktardı.

2010 yılından bu yana her yıl öğrencilerle bir araya geldiklerini belirten TSKB Genel Müdür Yardımcısı Ece Börü; “TSKB Kariyer Atölyesi, insan kaynağının sürdürülebilirliği açısından kendi yöneticisini yetiştirmeye öncelik veren bankamızın gelecekteki yöneticilerini seçmesi açısından büyük önem taşıyor. Atölye aracılığıyla son yedi yıldır genç yetenekleri bünyemize kazandırmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu yıl da yeni yeteneklerin katılımıyla yaratıcılık ve deneyim paylaşımı ile dolu dolu geçen üç günü tamamladık. Kariyer Atölyesi’nin bizim için en değerli yönlerinden biri, bu deneyim paylaşımının tamamen karşılıklı olması. Farklı okullardan ve disiplinlerden gelen atölye katılımcısı arkadaşlarımızın ekipler halinde çalışarak oluşturdukları projelerdeki yaratıcı fikirlerinden ve farklı bakış açılarından bizler de çok şey öğreniyoruz. Atölye, TSKB’deki dinamizmi sürekli tutmamızı sağlayan genç yeteneklerle tanışmamız için büyük bir şans oluyor. Her sene atölye aracılığıyla aramıza katılan yönetici adayı arkadaşlarımız, bankacılık kadromuzun yaklaşık yüzde 5’ine ulaşmış durumda. Bu sene ise alım yapacağımız bölümleri artırarak çeşitlendirme yoluna gidiyoruz” diye konuştu.