search

TSKB Genç SKH Yenilikçileri Programı’na Katıldı

17 Haziran 2020
- 2 dk Okuma

TSKB UN Global Compact tarafından dünyada ilki düzenlenen ve üye şirketlerden 35 yaş altı genç çalışanların kurumlarını temsil ettikleri Young SDG Innovators Programı’na (YSIP/Genç SKA Yenilikçileri) Türkiye’den katılan tek finansal kurum oldu. Genel Müdür Yardımcısı Yetkin Kesler’in liderliğindeki proje ekibinde İpek Zekey, Eren Soydal ve Alara Karacabeyli yer aldı.

Katılımcı şirketlerin kendi bünyelerinde belirleyecekleri sürdürülebilirlik odaklı bir probleme SDG’lerden faydalanarak bir çözüm geliştirmelerinin amaçlandığı program yaklaşık 10 ay sürdü.

Programın başladığı Eylül 2019’dan bu yana süreçteki farklı aşamalara (problem tanımı, çözüm üretme, çözümün test edilmesi gibi) yönelik 5 adet inovasyon kampı düzenlendi.

Programın küresel kapanışı ise 15-16 Haziran 2020’de 26 saat kesintisiz online yayın üzerinden gerçekleşen UN Global Compact Liderler Zirvesi’nde yapıldı. Liderler Zirvesi kapsamındaki kapanış programında, ülkeleri temsil eden firmalar YSIP sürecinde geliştirdikleri çözümleri sundu. TSKB ekibi de Liderler Zirvesi’nde gerçekleştirdikleri sunumla ülkemizi ve bankayı başarıyla temsil etti.