search

TSKB, Vilsan’ın dünya devi Merck & Co.’ya satışında satıcı taraf danışmanı olarak yer aldı

12 Aralık 2017
- 3 dk Okuma

TSKB, şirket birleşme ve satın almaları konusundaki uzmanlığıyla yeni bir işleme daha imza attı. Türkiye hayvan sağlığı sektörünün önde gelen firmalarından Vilsan Veteriner İlaçları’nın Merck & Co.’ya satışı, TSKB danışmanlığında gerçekleşti. TSKB’nin satıcı tarafın münhasır finansal danışmanı olarak yer aldığı işlem, sektörün son dönemdeki en önemli satın alma işlemlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

50 bin çalışanı ve 40 milyar ABD Doları cirosuyla dünyanın en eski ve en büyük ilaç şirketlerinden biri olan Amerika merkezli Merck & Co.’nun hayvan ilaçları alanındaki girişimi olan MSD Animal Health, 150’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. 1986 yılında kurulan Vilsan ise stratejik olarak kurgulanmış geniş portföyü ile hayvan sağlığı sektöründe Türkiye’nin en büyük yerli firması ve üreticisi olarak öne çıkıyor.

Vilsan’ı satın alan Merck & Co., bu işlemle hem Türkiye pazarındaki öncü rolünü güçlendirdi hem de ilk defa Türkiye’de ilaç üretimine yönelik bir yatırım gerçekleştirdi. TSKB danışmanlığında gerçekleştirilen bu satın alım işlemi, Türkiye hayvan sağlığı üretimine küresel bir oyuncunun yatırım yapması açısından da önemli bir adım oldu. Detaylı finansal ve sektörel analizlerle Vilsan’ın rekabetçi konumu ve değerini tüm yatırımcılara aktaran TSKB Kurumsal Finansman ekibi, bir çok finansal ve global stratejik yatırımcının da dahil olduğu süreci hedeflenen süreden önce tamamlama başarısını gösterdi.