search

Fitch, TSKB’nin kredi notunu “BB”ye yükseltti

17 Eylül 2008
- 2 dk Okuma

Fitch, TSKB’nin "BB-" olan Uzun Vadeli Yabancı Para Cinsinden Kredi Notu’nu “BB”ye yükseltti. Uzun Vadeli Yerel Para (YTL) Cinsinden Kredi Notu’nu “BB+”, Uzun Vadeli Ulusal Kredi Notu’nu “AA+(tur) ”, Bireysel Kredi Notu’nu “C/D”, Destek Notu’nu “3”, Kısa Vadeli Yabancı ve Yerel Para (YTL) Cinsinden Kredi Notu’nu “B” olarak teyit etti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 17 Eylül 2008 tarihli açıklamasında, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.’nin (“TSKB”) “BB-” olan Uzun Vadeli Yabancı Para Cinsinden Kredi Notu’nu “BB” olarak yükselttiğini açıkladı. Uzun Vadeli Yerel Para (YTL) Cinsinden Kredi Notu “BB+”, Kısa Vadeli Yabancı ve Yerel Para (YTL) Cinsinden Kredi Notu “B”, Uzun Vadeli Ulusal Kredi Notu “AA+(tur)”, Bireysel Kredi Notu “C/D”, Destek Notu “3” olarak teyit edildi. Uzun Vadeli Yabancı Para Cinsinden Kredi Notu ve Uzun Vadeli Ulusal Kredi Notu üzerindeki görünüm "Durağan" olarak teyit edildi.

Fitch derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, İş Bankası Grubu’nun TSKB’nin ana ortağı olması sebebiyle, ihtiyaç olması halinde gerekli desteğin ana ortak tarafından sağlanacağı ifade edildi. TSKB’nin, İş Bankası nezdinde stratejik öneme sahip bir iştirak olduğu vurgulandı. TSKB, İş Bankası Grubu’nun %50,1 payı ile Türkiye’deki en büyük özel kalkınma ve yatırım bankası.

TSKB’nin kredi notlarının, Banka’nın gelişmiş aktif kalitesi, sağlam karlılığı, güçlü sermaye yapısının yanı sıra, Türkiye'nin en büyük kalkınma ve yatırım bankası olarak farklı konumu ile de desteklendiği belirtildi.

Ana faaliyet alanı yatırım ve kalkınma bankacılığı olan TSKB, güçlü ilişkiler içinde olduğu çeşitli uluslararası ve yerel kuruluşlardan elde ettiği fonları, orta ve uzun vadeli krediler olarak kullandırıyor. TSKB’nin finansman sağlamakta olduğu başlıca sektörler, enerji, altyapı ve inşaat olarak sıralanıyor.