search

İş Bankası ve TSKB, 4 hidroelektrik santralını finanse ediyor

18 Aralık 2009
- 2 dk Okuma

İş Bankası ve TSKB, Ataç Grubu’yla 4 adet hidroelektrik santralın finansmanı için protokol imzaladı. Protokole göre iki banka 78 milyon Avro’luk projenin 55 milyon Avro’luk bölümünü finanse edecek.

İş Bankası ve TSKB, Ataç İnşaat Grubu’na bağlı Nisan Elektromekanik Enerji San. ve Tic. A.Ş’nin 4 adet hidroelektrik santral projesinin finansmanı için anlaşma imzaladı. İş Bankası Genel Müdürlüğü’nün bulunduğu İş Kuleleri’nde 18 Aralık’ta gerçekleştirilen imza törenine İş Bankası Genel Müdürü Sayın Ersin Özince, TSKB Genel Müdürü Sayın Halil Eroğlu ve Nisan Elektromekanik Enerji San. ve Tic. A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Halil Ataman katıldı.

Türkiye’nin giderek artan enerji ihtiyacının karşılanmasında önemli bir rol oynayacak ve toplam yatırım tutarı 78 milyon Avro olan projenin 55 milyon Avro’su İş Bankası ve TSKB tarafından finanse edilecek. 55 milyon Avro’luk tutarın 30 milyonluk bölümü İş Bankası, kalan 25 milyonluk bölümü TSKB tarafından karşılanacak. Kredinin vadesi, ilk kredi diliminin çekilişinden itibaren 9 yıl.

Bartın, Tokat, Ordu, ve Amasya illerinde yapımına başlanan ve toplam 68 MW kurulu güce sahip olması planlanan hidroelektrik santrallerinin tümü “yenilenebilir enerji kaynağı kullanan santral” tanımına sahip olacak.

2014 yılından itibaren Türkiye’de enerji açığı yaşanacağı öngörüsü bu alanda yapılan yatırımların önemini bir kat daha artırıyor. Ekonomik daralmanın yaşandığı bir dönemde imzalanan bu protokol ise İş Bankası ve TSKB’nin Türkiye’de enerji yatırımlarına, özellikle de yenilenebilir enerjiye verdiği önemi ortaya koyuyor.