search

Öğrenciler TSKB Kariyer Atölyesi’yle finans dünyasına ilk adımını attı

9 Mayıs 2014
- 2 dk Okuma

Bu yıl, 24-26 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen 5’inci TSKB Kariyer Atölyesi’ne 40 öğrenci katıldı. Farklı birimlerdeki yöneticilerden, kalkınma ve yatırım bankacılığının yanı sıra iş hayatına ilişkin de bilgiler alan öğrenciler, eğitimler sonunda finans dünyasındaki ilk projelerini geliştirdi.

Türkiye’nin ilk özel kalkınma ve yatırım bankası TSKB, üniversite öğrencilerine gerçek bir bankacılık deneyimi sunduğu Kariyer Atölyesi’nin 5’incisini düzenledi. Bu yıl, 24-26 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenen Kariyer Atölyesi’ne İngilizce eğitim veren üniversitelerin işletme, ekonomi, endüstri mühendisliği bölümlerinin 3. ve 4. sınıf öğrencileriyle finans veya ekonomi alanında yüksek lisans yapan 40 öğrenci katıldı. Öğrencilere iş yaşamıyla tanışma ve model görevler üstlenerek, deneyim edinme şansı tanıyan TSKB Kariyer Atölyesi’nde katılımcılar, takımlar halinde çeşitli bankacılık projeleri gerçekleştirme fırsatı buldu. Atölye çalışması boyunca, öğrencilere iş yaşamı, kişisel gelişim ve sürdürülebilirlik konulu eğitimler verildi.

Etkinlik kapsamında, bankanın farklı bölümlerinde görev yapan TSKB yöneticileri, kalkınma ve yatırım bankacılığıyla finans dünyası hakkındaki bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Üç gün süren Kariyer Atölyesi’nde katılımcılar, kalkınma ve yatırım bankacılığı alanında özel projeler geliştirdi. Geliştirdikleri projeleri TSKB üst yönetiminden oluşan jüriye sunan öğrenciler, birincilik için de yarıştı.

Bankacılık sektöründe sürdürülebilirlik uygulamalarıyla öne çıkan TSKB, atölye kapsamında bu yıl gerçekleştirilen ‘Sürdürülebilirli konulu Workshop” çalışmasına reklam ajansını da dâhil ederek çalışmayı daha profesyonel boyuta taşıdı. Reklam ajansıyla birlikte gruplara ayrılan öğrenciler, ‘TSKB sürdürülebilirlik yaklaşım tasarımı’ üzerinde çalışmalar yaptı. Öğrenciler, verilen ön bilgiler eşliğinde, bir adet afişle bu afişin sosyal medyada kullanılacak uygulamasını tasarladı.

TSKB Kariyer Atölyesi’nin öğrenciler için olduğu kadar kendileri için de büyük fırsatlar sunduğunu belirten TSKB Genel Müdür Yardımcısı Çiğdem İçel, “Kariyer Atölyesi sayesinde bu yıl 5'inci kez öğrencilerin profesyonel hayata adım atmalarına fırsat vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bankamızın gelişimini ve ilerlemesini sürekli kılmak amacıyla mevcut insan kaynağımızı, yeni mezun adaylarla geliştirmek için kurguladığımız TSKB Kariyer Atölyesi’nin, bankamızı ve öğrencileri bir araya getiren önemli bir buluşma olduğunu düşünüyoruz.

Atölye sonucunda, her yıl bankacılık kadrolarımızın yüzde 3 ile 5’i arasında yeni mezun TSKB ekibine katılıyor. Bu yıl düzenlenen atölyeyle de bankamıza yönetici adayı pozisyonunda yeni yönetici yardımcısı adaylarımız katılacak” dedi.