TSKB, Alman Bakan Yardımcısı’nı ve Beraberindeki Heyeti Türk Yatırımcılar ile Buluşturdu
TSKB’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği panelinde, Türk-Alman işbirliği potansiyeli değerlendirildi.
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Türkiye ve Almanya arasında iş potansiyelinin geliştirilmesi yönünde, 15 Eylül 2011 tarihinde Almanya Federal Çevre Bakanlığı’ndan Bakan Yardımcısı Katherina Reiche ve beraberindeki heyetin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Etkinlikte, Türkiye ve Almanya arasındaki yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında potansiyel işbirliği değerlendirildi.
Bakan Yardımcısı Katherina Reiche, TSKB Genel Müdürü Fevzi Onat ve KfW Kıdemli Başkan Yardımcısı Uwe Ohls’un açılışını gerçekleştirdiği panelde, TSKB Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Orhan Beşkök’ün moderatörlüğünde Sabancı Üniversitesi’nden Prof. Ahmet Evin, Nuh Çimento’dan Ercan Sayarı, ITC’den Ali Kantur, Enercon GmbH’dan Holger Bohlen ve Stulz Planaqua GmbH’dan Klaus D. Kopf da sunumları ile katkıda bulundu.
TSKB’nin, Türkiye ve Almanya arasında iş potansiyelinin geliştirilmesi yönünde gerçekleştirilen buluşmaya ev sahipliği yapmasından onur duyduğunu belirten TSKB Genel Müdürü Fevzi Onat “TSKB olarak, ülkemizdeki sanayi yatırımlarının desteklenmesini, ülkemizin büyümesi ve gelişmesinin ön koşullarından biri olarak görüyoruz. Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasında ekonomik ve sosyal yatırımların yanı sıra çevreci enerji yatırımlarının önemi tartışılmaz. Kaynak sağladığımız uluslar üstü kuruluşlarla birlikte yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği, çevre ve KOBİ kredileri ile bu alanlardaki yatırımlarını destekliyoruz. Bugünkü etkinliğin ardından iki ülke arasında yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerinde önemli adımlar atılacağına inancımız sonsuz” dedi.
Alman Bakan Yardımcısı Katherina Reiche ise yaptığı konuşmada yenilenebilir enerjinin, Türk ve Alman pazarlarında olduğu kadar global pazarda da büyüme potansiyeline değinirken, “Bu potansiyelleri herkes için sürdürülebilir ve doğa dostu enerji tedarik edilmesi ile çok sayıda iş fırsatı için değerlendirmeliyiz. Ancak bunu başarmak için 4 temel unsura ihtiyacımız var. İlk olarak iktisadi teşvikleri ve uygun düzenlemeleri oluşturan siyasetçiler, risk sermayesi yatırımı gerçekleştiren firmalar, araştırma ve geliştirme içeren ek teknik ilerleme ve düzenlenmiş finansal hizmetler sunarak yatırımı mümkün kılan bankalar. Bu doğrultuda, TSKB’nin üstlendiği rolü başarıyla yerine getirecek bir yolda ilerlediğine eminim” diyerek düşüncelerini dile getirdi.