search

TSKB Avrupa Yatırım Bankası ile Kredi Sözleşmesi İmzaladı

28 Haziran 2012
- 2 dk Okuma

Türkiye’nin ilk özel kalkınma ve yatırım bankası TSKB, Avrupa Yatırım Bankası’ndan Türkiye genelinde KOBİ’ler ve orta ölçekli şirketlerin gerçekleştirecekleri yatırımların ve işletme sermayesi ihtiyaçlarının finansmanı amacıyla, 75 milyon Euro tutarında kredi sözleşmesi imzaladı.

TSKB’nin, Avrupa Yatırım Bankası’ndan Türkiye genelinde KOBİ’ler ve orta ölçekli şirketlerin gerçekleştirecekleri yatırımların ve işletme sermayesi ihtiyaçlarının finansmanı amacıyla, T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığının garantörlüğünde temin ettiği 75 milyon Euro tutarındaki kredinin sözleşmesi, 28 Haziran 2012 tarihinde Ankara’da imzalandı.

“Orta Ölçekli Şirketler ve KOBİ’ler için TSKB Kredisi” sözleşmesi imza törenine, TSKB’yi temsilen TSKB Genel Müdürü Fevzi Onat ve TSKB Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Orhan Beşkök katıldı. Avrupa Yatırım Bankası’nı temsilen ise Genel Müdür Yardımcısı Pim van Ballekom hazır bulundu.

Kuruluşundan bugüne KOBİ’leri destekleyen TSKB, KOBİ’lere işletme sermayesi ve yatırım kredisi desteği veriyor. Ayrıca, yatırım bankacılığı hizmetleriyle de bu kuruluşları destekliyor. Söz konusu kredi ile TSKB, özel sektöre ait KOBİ ve orta ölçekli şirketlerin yatırımlarına verdiği desteği artırarak devam ettirecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan TSKB Genel Müdürü Fevzi Onat, “TSKB olarak, Avrupa Yatırım Bankası’ndan Türkiye çapındaki KOBİ ve orta ölçekli şirketlerin işletme sermayesi ve sabit sermaye yatırımlarının finansmanı için girişimde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Türkiye’de sayıları 3,2 milyon düzeyinde olan KOBİ’lerin ekonominin omurgasını oluşturduğunu belirten Onat, “Türkiye çapındaki işletmelerin %99’u KOBİ niteliğinde olup, KOBİ’lerin istihdamdaki payı %78, katma değerdeki payı %55, yatırımlardaki payı ise %50’dir. İstihdam, katma değer ve yatırım alanlarında yüksek katkıları olan KOBİ’lerin dış ticaret ve cari işlemler dengesine de olumlu katkılarının olduğu aşikardır. 1950 yılında kurulan ve özel sermayeli bir kalkınma ve yatırım bankası olan TSKB, kuruluşundan bu yana KOBİ’leri desteklemektedir, desteklemeye de devam edecektir” dedi.