search

TSKB, ‘Döviz Varant’ ihracını gerçekleştiriyor

26 Mayıs 2011
- 2 dk Okuma

Yatırımcısına yenilikçi finansal ürünler kazandıran TSKB, bunlara bir yenisini daha ekliyor. TSKB, Mayıs ayında Türkiye’de döviz üzerine varant ihracını gerçekleştirecek.

Türkiye’nin ilk özel yatırım ve kalkınma bankası olan Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ‘Döviz Varant’larını piyasaya sunmaktadır. İMKB’de işlem görecek olan döviz varantları, Türk Sermaye Piyasaları için yeni bir ürün olma özelliği taşımaktadır. Böylelikle TSKB, yatırımcılarına yeni ürünler kazandırma misyonunu başarı ile sürdürmektedir.

Döviz Varantları, her kesimden döviz yatırımcısına ve yüksek kaldıraç isteyen müşterilere, İMKB nezdinde şeffaf ve likit piyasa koşullarında işlem yapma fırsatı sunacaktır. Varantlar opsiyon işlemlerinin menkul kıymetleştirilmiş halidir. Bu özelliği ile örgütlü piyasalarda işlem görürler. TSKB’nin ihrac edeceği döviz varantları yatırımcısına vade tarihinde daha önceden belirlenmiş fiyattan döviz alım veya satım hakkı verir. Yatırımcı vadeden önce varantlarını elden çıkarabileceği gibi vade tarihinde hakkını kullanarak nakdi takas yolu ile işlemi sonlandırabilir.

TSKB döviz varantları İMKB Kurumsal Ürünler Pazarında ihrac edilecek olup, piyasa yapıcılığı Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. tarafından gerçekleştirilecektir.