search

TSKB, ikinci kez ‘Yılın Sürdürülebilir Bankası’ seçildi

6 Haziran 2009
- 2 dk Okuma

“Türkiye’nin çevreci bankası” TSKB, 2009 Financial Times Sürdürülebilir Bankacılık Ödülleri kapsamında “Gelişmekte Olan Ülkeler” kategorisinde Doğu Avrupa’da “Yılın Sürdürülebilir Bankacılık” ödülünü ikinci kez almanın gururunu yaşadı.

Daha yaşanabilir bir dünyanın, ancak çevre ve iklim değişikliği konusunda atılacak sorumlu adımlarla mümkün olduğuna inanan TSKB, bu konudaki hassasiyetini yeni bir ödülle taçlandırdı.

Financial Times ve bir Dünya Bankası Grubu üyesi olan IFC (International Finance Corporation) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘2009 Financial Times Sürdürülebilir Bankacılık Ödülleri’ kapsamında TSKB, ikinci kez ‘Gelişmekte Olan Ülkeler’ kategorisinde Doğu Avrupa bölgesinde ‘Yılın Sürdürülebilir Bankacılık’ ödülüne değer görüldü.

TSKB Genel Müdürü Halil Eroğlu, TSKB’nin çevresel faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“TSKB, 59 yıllık geçmişinde çevre konusunda hayata geçirdiği projelerle hep ilklere imza attı. ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi’ni ilk alan; Financial Times Sürdürülebilir Bankacılık Ödülleri kapsamında ‘Yılın Sürdürülebilir Bankacılık’ ödülüne ilk kez layık görülen ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans İnisiyatifi’ne (UNEP FI) kabul edilen ilk Türk bankası olduk. Bu yıl ikinci kez layık görüldüğümüz ‘Yılın Sürdürülebilir Bankacılık’ ödülü ise çevreye olan bu ciddi yaklaşımımızın en önemli sembolü. Böylesine anlamlı bir ödülü bir kez daha kucaklamaktan dolayı büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz.”

TSKB’nin sürdürülebilirlik anlayışıyla finanse ettiği yatırımların sayısının 2009 yılı itibariyle 71’e ulaştığını belirten Eroğlu, sürdürülebilir projelere imza atmaya ve yatırımları desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.