search

TSKB Kadın İstihdamı Kredisiyle Yüzde 100 Başarı

26 Aralık 2018
- 4 dk Okuma

TSKB’nin 2017 yılında Fransız Kalkınma Ajansı - AFD’den temin edilen kadın istihdamı kredisi, şirketlerde dikkat çekici farklar yaratıyor. Krediyi kullanan şirketler arasında yer alan Eker Süt’te, bir yılda kadın istihdamı yüzde 50 oranında arterken, şirket içinde önyargılarda gözle görülür azalma yaşandı.

TSKB’nin 2017 yılında kadın istihdamını destekleyen firmaların yatırımlarına finansman sağlamak amacıyla Fransız Kalkınma Ajansı’ndan (AFD) temin ettiği kredi, şirketlerin istihdam politikalarında gözle görülür farklar yaratıyor. Krediden faydalanan Eker Süt’te, kadın istihdamı bir yılda yüzde 50 artış gösterdi.

Ayrıca, TSKB ve AFD finansmanı desteğiyle, Bursa merkezli şirketin tüm personelin katıldığı toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığı artırma atölyeleri başlatıldı. Kadın çalışanlar disiplin kurulunda daha çok söz sahibi olduğu, personel temsilcisi seçimlerinde aday olmaya teşvik edildiği fabrikada, bir çocuk bakım odası da bulunuyor.

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren şirketin İnsan Kaynakları Direktörü Ahmet Aydın Akyol, “İş tekliflerimiz de artık cinsiyetli değil. Örneğin, iş ilanlarında artık cinsiyet belirtmiyoruz. Bir kadının yapamayacağı iş olmadığını düşünüyoruz” diyor.

Fabrikadaki 78 kadın çalışan sayısı, program başladıktan sadece bir yıl sonra 118’e yükseldi. Başlatılan fırsat eşitliği programıyla şirketin vizyonunun değiştiğini söyleyen Aydın, “Öncesinde de fırsat eşitliği konusu gündemimizdeydi. Ancak, bu finansman düşüncelerimizi hayata geçirmemizi sağladı. Bütün bunları düşünmeye başlamıştık ama bu fikirleri hayata geçirmemize yardımcı olan bu finansmandı” dedi.

Projenin başarısına işaret eden TSKB Kurumsal Pazarlama Yöneticisi Derya Özbudak Başdelioğlu ise konuyla ilgili düşüncelerini, “Bir kadın olarak, bu projeyi yönetmekten büyük gurur duyuyorum. Özellikle sonuçlarının bu kadar etkileyici olması gurur verici” sözleriyle ifade etti.

Eker Süt'ün kadın istihdamı alanında yaptığı çalışmaların yer aldığı haberin detaylarına AFD'nin internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler