search

TSKB ve Denizbank’tan Altıparmak’a Destek Kredisi

5 Ağustos 2019
- 3 dk Okuma

TSKB, Altıparmak’a fırsat eşitliği ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendirmek üzere 20 Milyon TL değerinde işletme kredisi verdi. 

Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası (TSKB) ve Denizbank’ın %50–50 katılımıyla gerçekleştirilen kredi anlaşması kapsamında, Balparmak markasıyla tanınan Altıparmak Gıda’ya 20’şer milyon TL olmak üzere toplam 40 milyon TL tutarında işletme kredisi sağladı. Kadın ve genç arıcılar yetiştirmek üzere Balparmak Arıcılık Akademisi kuran, Tema Vakfı ile sağlıklı beslenme ve çevre konularında projeler geliştiren şirket, krediyle benzeri alanlarda etkinliğini artırmayı hedefliyor.

Kredi hakkında bilgi veren TSKB Genel Müdür Yardımcısı Hasan Hepkaya, “Bankamızın kredi portföyünün yaklaşık %73’ü direkt olarak sürdürülebilirlik, yenilebilir enerji, enerji verimliliği, kadın istihdamı, iş güvenliği gibi konuların finansmanından oluşuyor. Bu konularda TSKB olarak ev ödevimizi yaparken, yarattığımız finansal ürünlerle de her ölçekten şirkete destek sunuyoruz. Altıparmak’la imzaladığımız kredi sözleşmesi de bunun güzel bir örneğini oluşturuyor. Kadın istihdamı ve sürdürülebilirlik konusunda dikkat çekici projelere imza atan şirket, krediyle bu alanlara yönelik faaliyetlerini daha da artırma fırsatı bulmuş olacak” dedi.