search

TSKB ve EBRD’den Tören Gıda’ya Destek Kredisi

24 Temmuz 2019
- 3 dk Okuma

TSKB ve EBRD, Türkiye genelinde KOBİ'lerin finansmana erişimini iyileştirmek amacıyla hayata geçirdikleri ortak program kapsamında kaynak yaratmaya devam ediyor. Bu kapsamda, her iki bankanın yüzde 50-50 oranında ortak olduğu krediyle Gaziantep’te bulunan Tören Gıda’ya 1 milyon dolar kaynak sağladı. Finansman, şirketin işletme sermayesi kapsamında kullandırılacak.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) işletme sermayesi kapsamında, Gaziantep’te 50’den fazla ülkeye ihraç etmek üzere şekerleme, gofret ve çikolata üretimi yapanTören Gıda’ya 1 milyon dolar tutarında kredi sağladı.

TSKB ve EBRD’nin yüzde 50-50 oranında ortak olduğu krediyle şirket, hammadde alımlarını finanse etmeyi planlıyor. Tören Gıda’ya sağlanan kredi, EBRD ile TSKB’nin Türkiye genelinde küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) için finansmana erişimi iyileştirmek amacıyla hayata geçirdiği ortak program kapsamında kullandırılacak. İki banka daha önce başlattıkları kredi programı kapsamında, yüzde 50-50 katılımla KOBİ’lere toplam 100 milyon Euro tutarında finansman sağlayacağını açıklamıştı.