search

TSKB ve ESCARUS işbirliğiyle düzenlenen 5. Sürdürülebilirlik Atölyesi, Koç Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi

23 Aralık 2016
- 4 dk Okuma

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ve iştiraki ESCARUS Sürdürülebilirlik Danışmanlığı’nın katkılarıyla hayata geçirilen “5. Sürdürülebilirlik Atölyesi” 23 Aralık 2016 Cuma günü Koç Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Koç Üniversitesi işletme, ekonomi ve mühendislik bölümünü öğrencilerinin katıldığı atölye kapsamında, sürdürülebilir enerji yönetimi konusu farklı perspektiflerle ele alındı.

TSKB ve bankanın sürdürülebilirlik danışmanlığı alanında çalışan iştiraki ESCARUS, üniversite öğrencileri düzeyinde sürdürülebilirlik konusunda farkındalığı artırmak amacıyla yürüttükleri çalışmalar kapsamında, Sürdürülebilirlik Atölyesi’nin 5.sini Koç Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla hayata geçirdi.

Koç Üniversitesi’nin işletme, ekonomi ve mühendislik bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencileri tarafından büyük ilgiyle karşılanan atölye, bu yıl ‘Sürdürülebilir Enerji Yönetimi’ temasıyla düzenlendi. Prof. Dr. Kamil Yılmaz'ın desteği, Koç Üniversitesi Ekonomi Kulübü’nün işbirliğiyle hayata geçirilen Sürdürülebilirlik Atölyesi’ne TSKB’nin ve ESCARUS’un farklı bölümlerinden proje koçları da eşlik etti.

Atölyede öncelikle sürdürülebilirlik kavramsal olarak ele alınarak, dünyadaki son gelişmeler hakkında bilgi verildi. Sürdürülebilirliğin iş modellerine etkisiyle ilgili yapılan sunumların ardından, öğrencilere analizi yapılacak vakayla ilgili detaylar aktarıldı. Öğrenciler, ekiplere ayrılarak sürdürülebilir enerji yönetimi temalı örnek bir model geliştirmeye çalıştı ve her grup sunumlarını gerçekleştirdi.

Coşkun Kanberoğlu: “Sürdürülebilirlik konusundaki deneyimimizi öğrencilerle paylaşarak geleceğin sürdürülebilir iş modellerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz”

5. Sürdürülebilirlik Atölyesi açılışında konuşan TSKB Mühendislik Müdürü ve TSKB Sürdürülebilirlik Alt Komitesi Başkanı Coşkun Kanberoğlu, TSKB'nin sürdürülebilirlik alanındaki en önemli önceliklerinden birinin deneyim paylaşımı olduğunu belirterek sürdürülebilirlik alanında ilk okuryazarlık programı niteliğinde olan bu proje hakkında şu bilgileri verdi: “2012 yılından bu yana geleceğin yönetici adayları olarak gördüğümüz üniversite öğrencileri nezdinde farkındalık yaratmak amacıyla Sürdürülebilirlik Atölyeleri düzenliyoruz. Atölyelerde öğrenciler ile TSKB ve Escarus yöneticilerini bir araya getirerek sürdürülebilirliği farklı perspektiflerden yorumluyoruz. Sürdürülebilirlik konusundaki deneyimimizi öğrencilerle paylaşarak geleceğin sürdürülebilir iş modellerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.”

Hülya Kurt: “Geleceğin karar vericileri ve yöneticileri olan öğrencilerin sürdürülebilirlik konusunu sahiplenecek yegâne elçiler olacağını biliyoruz”

Geleceğe yatırım yapmak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için tüm süreçleri sürdürülebilirliğin çevresel, sosyal ve ekonomik eksenlerinde değerlendirmek gerektiğini belirten ESCARUS Genel Müdürü Hülya Kurt; “Geleceğin karar vericileri ve yöneticileri olan öğrencilerin sürdürülebilirlik konusunu sahiplenecek yegâne elçiler olacağını biliyoruz. Bizler gerçekleştirdiğimiz “Sürdürülebilirlik Atölyeleri” ile bu kavramı farklı açılardan değerlendirmeye ve yorumlamaya çalışıyoruz. Geleceğin dünyasını ancak sürdürülebilirlik konusunda farkındalık sahibi olan kuşakların kuracağına inanıyoruz” diye konuştu.