search

TSKB ve Escarus’un Düzenlediği 9. Sürdürülebilirlik Atölyesi Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi.

13 Nisan 2021
- 3 dk Okuma

TSKB ve iştiraki TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı ESCARUS’un birlikte düzenlediği “9. Sürdürülebilirlik Atölyesi” 10 Nisan’da 11 farklı üniversite ve 8 farklı bölümden 48 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden İşletme Topluluğu ve Verimlilik Topluluğu’nun iş birliği ile düzenlenen atölye kapsamında, öğrenciler özel sektörden alanında uzman katılımcılarla bir araya gelerek vaka çalışmaları gerçekleştirdi.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın (TSKB) iştiraki Escarus (TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı A.Ş.) ile birlikte gerçekleştirdiği 9. Sürdürülebilirlik Atölyesi, bu yıl Orta Doğu Teknik Üniversitesi iş birliği ile 11 farklı üniversiteden öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Sürdürülebilirlik konusunda farkındalığı artırmak amacıyla gerçekleştirilen atölyeye; işletme, ekonomi, çevre mühendisliği, endüstri mühendisliği, kimya mühendisliği, makine mühendisliği, metalurji ve malzeme mühendisliği, şehir ve bölge planlama gibi farklı bölümlerden 48 öğrenci katıldı.

2012 yılından bu yana düzenlenen Sürdürülebilirlik Atölyesi’nin bu yılki teması “İklim Değişikliği: Şirketler İçin Yeni Bir Risk Unsuru” oldu. Atölye boyunca geleceğin karar vericileri üniversite öğrencileri sürdürülebilirlik konusunu ele alarak özel sektörden alanında uzman katılımcıların liderliğinde vaka çalışmaları gerçekleştirdi. TSKB yöneticilerinin ve Escarus’un Genel Müdürü ve yöneticilerinin de eşlik ettiği 9. Sürdürülebilirlik Atölyesi çalışmasında, öğrenciler kurgulanan senaryolar çerçevesinde sunumlar hazırladı.

ESCARUS Genel Müdürü Dr. Kubilay Kavak kapanış konuşmasında iklim değişikliğinin şirketlerin karar alma süreçlerine yaptığı etkiye dikkat çekerek şunları söyledi:

“İklim kaynaklı risklerin şirketlerin stratejik kararlarını derinden etkileme potansiyelinin belirdiği yeni bir döneme giriyoruz. Bu yeni dönemde sigorta giderlerinden deniz taşımacılığındaki emisyon sınırlamalarına, su kaynaklarının kullanımından karbon vergilerine kadar maliyetleri etkileyecek pek çok yeni konu gündeme geliyor. Sadece içinde bulunduğumuz dünyaya karşı taşımamız gereken duyarlılıklar değil, aynı zamanda şirketlerin uzun vadeli finansal sürdürülebilirliğe sahip olma arayışları da iş dünyasındaki bakış açılarının değişmesinde önemli bir rol oynuyor. O yüzden, bu seneki vaka çalışmalarında öğrencilerimize söz konusu yeni dinamikleri tanıtmayı hedefledik. İklim bağlantılı risklerin ve fırsatların analiz edildiği çalışmalarda, konunun sosyal ve ekonomik yönlerini birlikte değerlendirdik.”