search

TSKB, yatırımcıyı yeni bir tematik fonla tanıştırıyor

28 Eylül 2009
- 3 dk Okuma

TSKB, bu yıl içinde ihraç ettiği Temiz Enerji ve Tarım Ürünleri Fon’larının ardından, aktif kontrol mekanizması sayesinde yüksek getiri fırsatı sunan %100 Anapara Garantili Dinamik Emtia Fonu ile yatırımcıya dört farklı emtia sektöründe altı farklı ürüne yatırım yapma imkanı veriyor.

TSKB garantörlüğünde, TSKB ve Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla halka arz edilecek Dinamik Emtia Fonu için talep toplama dönemi 28 Eylül–9 Ekim olarak belirlenirken, yatırımcılara emtia piyasalarının yükseliş ve düşüşlerini kazanca dönüştürme fırsatı sunuluyor.

%100 anapara garantili Dinamik Emtia Fonu ile finans sektöründe bir ilke daha imza atmaya hazırlanan TSKB, kısa vadeli piyasa dalgalanmalarından uzak durarak, portföy çeşitliliği sağlamak; altın, petrol, bakır, alüminyum, buğday ve mısır gibi ürünlerin emtia piyasalarındaki dalgalanmalarında yükseliş ve düşüş fark etmeksizin getiri elde etmek isteyen yatırımcılara yepyeni bir fırsat sunuyor.

TSKB Hazine, Yatırım Bankacılığı ve Dış İlişkilerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şeniz Yarcan, geçen yıla oranla yaklaşık %40 düşen emtia fiyatlarının, açık pozisyonların kapatılması ve stokların artması nedeniyle yılbaşından itibaren %15 yükseliş gösterdiğine dikkat çekerek, yatırımcıya, Dinamik Emtia Fonu ile farklı ürünlerde farklı zamanlarda yüksek getiri fırsatı sunacaklarını söyledi.

Tematik fon portföyünün TSKB ile gelişmeye ve hareketlenmeye devam ettiğini kaydeden Yarcan, Dinamik Emtia Fonu hakkında şu bilgileri verdi: “Gelişmekte olan ülkelerdeki yapısal ekonomik reformlar ve destekler nedeniyle, küresel ekonomik krizin ardından büyümenin bu bölgelerden başlayacağını ve emtia taleplerinin artacağını öngörüyoruz. Dört farklı emtia sektöründen (tarım, enerji, metal ve değerli metal) toplam altı farklı ürüne (buğday, mısır, petrol, alüminyum, bakır ve altın) yatırım fırsatı sunan Dinamik Emtia Fonu ile yatırımcılarımız %100 anapara garantisine sahip olarak yüksek getiri elde edebilecekler. Hem düşerken hem yükselirken getiriye katılabilecekleri gibi, 1 yıl vadeli Fon’dan ayda iki kez çıkış imkanına sahip olabilecekler.”

TSKB’nin garantörlüğünde 28 Eylül–9 Ekim 2009 tarihleri arasında halka arzı gerçekleşecek Dinamik Emtia Fonu TSKB ve Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.’nin tüm şubelerinde satışa sunulacak.