search

TSKB’den Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu’na destek

23 Ekim 2015
- 2 dk Okuma

TSKB, yenilikçi, teknoloji odaklı ve hızlı büyüme potansiyeline sahip firmaları desteklemek amacıyla Hazine Müsteşarlığı, KOSGEB ve Avrupa Yatırım Fonu tarafından oluşturulan ‘Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu’na iştirak etti.

Büyüme ve inovasyona odaklı olarak geliştirilen ve danışmanlığı Avrupa Yatırım Fonu tarafından sağlanacak olan Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu, TSKB, Hazine Müsteşarlığı, KOSGEB ve Avrupa Yatırım Fonu ortaklığında hayata geçirildi.

Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu için Hazine Müsteşarlığı, KOSGEB, Avrupa Yatırım Fonu 60’ar milyon euroluk, TSKB ise 20 milyon euroluk kaynak taahhüdünde bulundu. Fonun kuruluş sürecine ilişkin onaylar alındıktan sonra söz konusu katkılarla fonun ilk kapanışının 200 milyon euro tutarında gerçekleşmesi hedefleniyor. Ayrıca fona, Avrupa Yatırım Fonu’nun da 60 milyon euro katılım yapması bekleniyor. Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu’nun İstanbul Risk Sermayesi Girişimi’nin (iVCi) devamı niteliğinde Türkiye’nin yeni nesil fonlarının fonu olması planlanıyor.

Özcan Türkakın; “Girişimci işletmelere finansman desteğini Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu’na iştirak ederek çeşitlendirdik”

TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, “Türk ekonomisi için değer yaratan sektörlerdeki girişimci işletmelere finansman desteğini Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu’na iştirak ederek çeşitlendirmekten memnuniyet duyuyoruz. Kalkınma bankacılığı misyonu çerçevesinde Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınması için yürüttüğümüz faaliyetlere, bu kanal vasıtasıyla yeni bir boyut ve imkân getirileceğini umuyor, başarılı sonuçların diğer aktörlere cesaret vererek örnek oluşturmasını temenni ediyoruz” dedi.