search

TSKB’den yeni ‘Döviz Varant’ İhracı

15 Aralık 2012
- 1 dk Okuma

İlk Döviz varantını 27 Mayıs tarihinde gerçekleştiren TSKB, 15 Aralık tarihinden itibaren Türkiye’de ikinci döviz üzerine varant ihracını gerçekleştiriyor.

Türkiye’nin ilk özel yatırım ve kalkınma bankası olan Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ‘Döviz Varant’larını yatırımcılarına sunmaya devam ediyor.

İlk işlemi görme tarihi 15 Aralık 2011 olan döviz varantlarının vadesi 15 Mart 2012. Alım varantı için kullanma fiyatı 1.9200(USD/TL), satım varantı için ise kullanma fiyatı 1.7800 (USD/TL) olarak belirlendi.

Döviz Varantları, her kesimden döviz yatırımcısına ve yüksek kaldıraç isteyen müşterilere, İMKB nezdinde şeffaf ve likit piyasa koşullarında işlem yapma fırsatı sunacak.

Varantlar opsiyon işlemlerinin menkul kıymetleştirilmiş halidir. Bu özelliği ile örgütlü piyasalarda işlem görürler. TSKB’nin ihrac edeceği döviz varantları yatırımcısına vade tarihinde daha önceden belirlenmiş fiyattan döviz alım veya satım hakkı verir. Yatırımcı vadeden önce varantlarını elden çıkarabileceği gibi vade tarihinde hakkını kullanarak nakdi takas yolu ile işlemi sonlandırabilir. TSKB döviz varantları İMKB Kurumsal Ürünler Pazarında ihrac edilecek olup, piyasa yapıcılığı Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler