search

TSKB'nin kredi büyüklüğü 10,5 milyar TL'ye ulaştı

31 Ekim 2014
- 3 dk Okuma

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB) 2014 yılının dokuz ayına ilişkin faaliyet sonuçlarını açıkladı. Buna göre, 2014 yılının ilk dokuz ayında aktif büyüklüğü 14,7 milyar TL’ye ulaşan TSKB’nin toplam kredi büyüklüğü 10,5 milyar TL olarak gerçekleşti.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB), 2014 yılının dokuz aylık döneminde toplam aktif büyüklüğünü yüzde 13,6 artırarak 14,7 milyar TL’ye, kredi büyüklüğünü ise yüzde 14,9 artırarak 10,5 milyar TL’ye ulaştırdı. Banka aktifleri yıllık bazda yüzde 20,2 artarken, kredileri yüzde 26 büyüdü. TSKB, yılın ilk dokuz ayında özkaynaklarını yüzde 14’lük artışla 2,1 milyar TL’ye taşırken, yıllık bazdaki ortalama özkaynak getiri oranı yüzde 19 oldu. Bankanın aktif karlılık oranı ise yüzde 2,8 olarak gerçekleşti. TSKB’nin solo bazda vergi öncesi kârı 359,3 milyon TL olurken, ilk dokuz aylık net dönem kârı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17,7 artışla 288 milyon TL düzeyine yükseldi.

Yılın ilk dokuz ayında elde ettikleri finansal sonuçları değerlendiren TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, “2014 yılının üçüncü çeyreğinde de başarılı bir performans gerçekleştiren Bankamız, büyüme hedefine paralel bir şekilde kaynaklarını artırmaya ve çeşitlendirmeye devam ediyor. Sene başından bu yana, altı farklı uluslararası finans kurumundan toplam 840 milyon ABD doları tutarında ilave kredi sağladık. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz 350 milyon ABD Doları tutarındaki ilk Eurobond ihracımız ise dört kat talep ile karşılandı. Yıl içinde başarı ile yenilediğimiz sendikasyon kredisi ile birlikte uluslararası piyasalardan sağladığımız kaynakların toplamı bugün itibariyle yaklaşık 1,3 milyar ABD Doları’na ulaştı.

2014 yılında imzaladığımız yeni kaynak anlaşmaları ile ülkemizin sürdürülebilir büyümesinde kilit öneme sahip enerji ve kaynak verimliliği ile yenilenebilir enerji yatırımlarına finansman sağlamaya devam edeceğiz. Ayrıca sürdürülebilir turizm, çevre, lojistik ve altyapı projeleri de gündemimizde olacak” diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler