search

TSKB’nin kredi büyüklüğü 12 milyar TL’ye ulaştı

28 Nisan 2015
- 3 dk Okuma

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB) 2015 yılının ilk üç ayına ilişkin faaliyet sonuçlarını açıkladı. Buna göre, bankanın toplam kredi büyüklüğü 12 milyar TL’ye ulaştı. TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, “Banka olarak, 2015 yılının ilk çeyreğinde başarılı sonuçlara imza atmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB), 2015 yılının ilk üç aylık döneminde toplam kredi büyüklüğünü, geçen yılın aynı dönemine göre kurdan arındırılmış bazda yüzde 14,5 artırarak, 12 milyar TL’ye ulaştırdı. Bankanın aktif büyüklüğü ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22,2 büyüme kaydederek, 17,3 milyar TL olarak gerçekleşti.

31 Mart 2015 itibariyle güçlü sermaye yapısını koruyan TSKB, özkaynaklarını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,8’lik artışla 2,2 milyar TL’ye taşıdı. Yıllık bazda ortalama özkaynak ve aktif getiri oranları da sırasıyla yüzde 16,6 ve yüzde 2,3 oldu.

Banka’nın net dönem kârı ise geçen yıla göre artış göstererek 94,2 milyon TL olarak gerçekleşti.

Özcan Türkakın: “2015 yılına iyi bir başlangıç yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, “65 yıldır özel sektörün gelişimine kesintisiz kaynak aktaran bir banka olarak sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme anlayışımız doğrultusunda 2015 yılına iyi bir başlangıç yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlk çeyrekte kaynak çeşitlendirme yönünde çalışmalarımızı sürdürürken kurumsal yönetim ve sürdürülebilirlik alanında da önemli başarılara imza attık. Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin ‘En Yüksek Kurumsal Yönetim Notuna Sahip Kuruluş’ ödülüne değer görülmenin yanı sıra Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin bu yıl ilk defa düzenlediği ‘Kurumsal Raporlamada Şeffaflık Araştırması’nda birinci sırada yer alma gururunu yaşadık. Kurulduğumuz günden bu yana, ülkemizin sürdürülebilir büyümesine ve kalkınmada kalitenin artırılmasına yönelik finansman ve danışmanlık desteği veriyoruz. Son yıllarda hedeflerimiz doğrultusunda gerek uluslararası sermaye piyasalarından gerek uluslarüstü kaynak sağlayıcılardan temin ettiğimiz fonları miktar ve çeşitlilik olarak artırıyoruz. Bu kapsamda, önümüzdeki dönemlerde de ana faaliyet alanlarımız olan orta ve uzun vadeli kredilendirme, proje finansmanı ve yatırım bankacılığı alanlarındaki çalışmalarımıza sürdürülebilirlik vizyonumuzla katma değer sağlamaya devam edeceğiz” dedi.