search

TSKB’ye Avrupa Yatırım Bankası’ndan 100 milyon euro KOBİ kredisi

5 Haziran 2015
- 2 dk Okuma

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Avrupa Yatırım Bankası’ndan (AYB) 100 milyon euro tutarında kredi temin etti. Kredi, Türkiye’deki KOBİ’lere ve orta ölçekli firmalara finansman sağlamak amacıyla kullandırılacak.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Avrupa Yatırım Bankası’ndan (AYB) Türkiye’deki KOBİ’ler ve orta ölçekli firmalara finansman sağlamak amacıyla kullandırılmak üzere 100 milyon euro tutarında kredi temin etti. Kredi T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı garantörlüğünde 8 yıl vadeli olarak kullandırılacak.

Kredinin imza törenine Avrupa Yatırım Bankası Başkanı Werner Hoyer, Avrupa Yatırım Bankası Türkiye Kamu ve Altyapı Yatırımları Finansmanından Sorumlu Bölüm Başkanı Dietmar Dumlich, TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın ve TSKB Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Orhan Beşkök katıldı.

İmza töreninde konuşan TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, “Bankamızın 65’inci kuruluş yılında gerçekleşen bu kredi anlaşması aynı zamanda Avrupa Yatırım Bankası’yla olan işbirliğimizin de 50’nci yılına denk geliyor. İstihdam, üretim ve ihracatta büyük bir paya sahip olan KOBİ’ler için sağladığımız finansal destek artarak devam edecek” dedi.

TSKB Avrupa Yatırım Bankası’ndan, ilk kez 1965 yılında kredi temin etti. Bu anlaşma kapsamında temin edilen 4,2 milyon Avrupa Para Birimi (European Currency Unit – ECU) tutarındaki ilk kredi, özel girişimci yatırımlarına destek olmak amacıyla kullandırıldı. TSKB ve AYB arasında bugüne kadar imzalanan 26 sözleşme sonucunda toplam 1,8 milyar euronun üzerinde uzun vadeli kaynak Türk özel sektörünün yatırımlarına aktarıldı. İki kurum arasında devam eden işbirliği son dönemde KOBİ’lerin ve orta ölçekli firmaların finansmanı, sürdürülebilir turizm, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği temaları üzerine yoğunlaştı.