search

TSKB'ye Citi’den 40 milyon ABD doları tutarında kredi

26 Eylül 2014
- 3 dk Okuma

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Citi’den 40 milyon ABD doları tutarında kredi temin etti. 30 milyon doları ABD’nin resmi kalkınma finansmanı kurumu Overseas Private Investment Corporation (OPIC) garantisi altında bulunan kredi, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projeleri ile küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin finansmanında kullanılacak.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. Citi’den KOBİ’lerin finansman ihtiyaçlarını karşılamak, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projelerini desteklemek amacıyla temin ettiği 40 milyon ABD doları tutarındaki kredi anlaşmasını 25 Eylül 2014 tarihinde İstanbul’da imzaladı. Söz konusu kredinin 30 milyon dolarlık kısmında, ABD’nin resmi kalkınma finansmanı kurumu Overseas Private Investment Corporation’ın (OPIC) garantisi bulunuyor.

TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın yaptığı değerlendirmede, 2014 yılında yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve KOBİ yatırımlarının finansmanında kullanılmak üzere uluslararası finans kuruluşlarından sağladıkları kredi tutarının bu yeni anlaşma ile beraber 510 milyon ABD dolarına ulaştığını belirtti.

Türkakın, “Ülkemizde sanayi ve hizmet sektöründe istihdamın yaklaşık yüzde 80’ini oluşturan KOBİ’ler, cironun ve toplam ihracatın yüzde 65’ini gerçekleştiriyor. Enerji tüketiminde sanayi sektörünün başı çektiği ekonomimizde ise yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğine hizmet edecek yatırımlar sürdürülebilir kalkınma açısından kilit önem taşıyor. Citi ile gelişen işbirliğimiz sayesinde ülkemizin sürdürülebilir enerji projelerine ve ekonomimizin can damarı KOBİ’lere ilave finansman sağlayacak olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.