search

TSKB’ye Dünya Bankasi’ndan ihracat kredisi

29 Mayıs 2008
- 2 dk Okuma

TSKB, Dünya Bankası ile, 28 Mayıs’ta imzaladığı İhracat Finansmanı Aracılık Projesi Kredisi IV (EFIL IV) sözleşmesi sonucu 197,4 milyon ABD Doları ve 65 milyon Euro tutarında kredi sağladı.

Türkiye’nin ilk özel yatırım ve kalkınma bankası TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.), Dünya Bankası ile, 28 Mayıs 2008 tarihinde İstanbul’da İhracat Finansmanı Aracılık Projesi Kredisi IV (EFIL IV) sözleşmesi imzaladı. Kredinin tutarı, 197,4 milyon ABD Doları ve 65 milyon Euro olarak belirlendi. EFIL IV kredisiyle, Türkiye genelinde özel sektöre ait ihracatçı firmaların işletme sermayesi ve sabit sermaye yatırımlarının finansmanı amaçlanıyor.

EFIL IV kredisinde, TSKB “Aracı Banka” (APEX Bank) olarak faaliyet gösterecek. TSKB, Dünya Bankası’ndan temin ettiği krediyi, ticari bankalar ve finansal kiralama şirketleri aracılığıyla ihracatçılara kullandıracak. Aynı amaçla temin edilen ve TSKB’nin Aracı Banka rolünü üstlendiği 303 milyon ABD Doları tutarındaki EFIL II kredisinin tamamının ve 201 milyon ABD Doları ve 80 milyon Euro tutarındaki EFIL III kredisinin de tamamına yakınının hızlı ve başarılı bir şekilde kullandırılmış olması, EFIL IV kredisinin zeminini oluşturdu.