search

TSKB’ye, İslam Kalkınma Bankası’ndan 100 Milyon Dolarlık Finansman

12 Nisan 2012
- 1 dk Okuma

Türkiye’nin ilk özel kalkınma ve yatırım bankası TSKB, İslam Kalkınma Bankası ile yenilenebilir kaynaklara dayalı enerji üretimi ve enerji verimliliği kapsamındaki projelerin desteklenmesi amacıyla ‘Kısıtlı Mudaraba Anlaşması’ imzaladı.

Çevre ve sürdürülebilir bankacılık kavramlarını yönetim felsefesinin bir parçası olarak benimseyen Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB), İslam Kalkınma Bankası ile 4 Aralık 2012 tarihinde “Kısıtlı Mudaraba” sözleşmesi imzaladı. Söz konusu anlaşma ile TSKB, İslam Kalkınma Bankası’ndan 100 milyon Dolar tutarında finansman temin etti.

TSKB ve İslam Kalkınma Bankası arasında, Ankara’da imzalanan “Kısıtlı Mudaraba” sözleşmesi T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı garantisiyle hayata geçirildi.

İslam Kalkınma Bankası’ndan sağlanan finansman, Türkiye genelinde özel sektör firmalarının yenilenebilir kaynaklara dayalı enerji üretimi ve/veya enerji verimliliğine yönelik gerçekleştirecekleri sabit sermaye yatırımlarının finansmanında kullanılacak.

Temin edilen bu finansman kapsamında TSKB, yenilenebilir enerji sektörü ve enerji verimliliğine yönelik yatırımlara verdiği desteği devam ettirecek.