search

Türkiye’nin en kapsamlı çevre portalı www.cevreciyiz.com yenilendi

12 Eylül 2014
- 3 dk Okuma

TSKB tarafından sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirilen Türkiye’nin en kapsamlı çevre portalı “cevreciyiz.com”, ziyaretçilerini yeni yüzüyle karşılıyor. Mobil uyumlu bir altyapı ile yenilenen “cevreciyiz.com" sitesinde ve sosyal medya sayfalarında, çevre ve sürdürülebilirlik gündeminin yanı sıra ilham veren sürdürülebilir iş fikirleri, doğa dostu tasarımlar ve dünyada başarı kazanmış örnek uygulamalar çevre dostlarının ilgisine sunuluyor.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) 2007 yılında ‘Önceliğimiz Çevre’ mottosuyla başlattığı sosyal sorumluluk projesiyle toplumda ve iş dünyasında çevre ve sürdürülebilirlik bilincinin güçlendirilmesi çalışmalarına öncülük etmeye devam ediyor. Bu amaçla kurulan Türkiye’nin en kapsamlı çevre portalı www.cevreciyiz.com 7. yılında ziyaretçilerini, sosyal medya sayfalarıyla entegre edilen yenilenmiş yüzü, mobil uyumlu tasarımı ve güncel içeriğiyle karşılıyor.

Türkiye’nin ilk sürdürülebilir bankacılık faaliyetini gerçekleştiren TSKB, çevre konusunda en kapsamlı referans noktalarından biri haline gelen cevreciyiz.com’u hem içerik hem de teknolojik altyapı olarak yeniden yapılandırdı. Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya kanalları üzerinden de aktif içerik paylaşımı gerçekleştiren cevreciyiz.com dünyanın ve Türkiye’nin güncel sürdürülebilirlik gündemini sayfalarına taşıyor. Site genişletilmiş içeriğiyle, iş dünyasından başarı öykülerine, yenilenebilir enerji ve sürdürülebilir üretim yöntemleriyle ilgili güncel bilgilere, enerji ve kaynak verimliliği alanındaki gelişmelere, dünyanın farklı köşelerinden doğa dostu üretim ve tüketim trendlerine, yeşil mimari gibi yenilikçi konulara kadar pek çok ilgi çekici başlığa yer veriyor. Ayrıca, çevre için çalışan akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşlarının araştırma ve yazıları, özel çevre dosyaları ve karbon ayak izinizi ölçebileceğiniz karbonmetre gibi interaktif araçlar da cevreciyiz.com’un öne çıkan bölümleri arasında.

Ünlü fotoğrafçıların online sergileri ile sanatçılardan modacılara, iş dünyası temsilcilerinden fütüristlere kadar pek çok önemli isimle gerçekleştirilen röportajlar da cevreciyiz.com’un yenilenen yüzünde okurların ilgisine sunuluyor. Diğer taraftan, sitenin “Çevreciyiz TV” bölümünü ziyaret edenler; iklim değişikliği, çevre koruma, enerji ve sürdürülebilir yaşam gibi konularda ilgi çekici videolara ulaşabiliyor. cevreciyiz.com’un minik çevre dostlarına özel bölümünde ise doğayla ilgili şaşırtıcı bilgiler, renkli kitap önerileri ve keyifli hikayeler bulunuyor.

Cevreciyiz.com yenilenen yüzüyle referans olma konumunu devam ettirecek

TSKB Genel Müdür Yardımcısı Çiğdem İçel, “Çevre bilincinin sürdürülebilir kalkınma için büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Bu inançla, iş dünyasından gençlere, düzenleyici kamu kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına kadar çevreye duyarlı tüm kesimlerin katılımıyla; sürdürülebilirlik, çevre ve kalkınma konusunda canlı ve yoğun katılımlı bir platform oluşturduk. cevreciyiz.com, Türkiye’de iklim değişikliği, sürdürülebilirlik, enerji verimliliği, çevre dostu tasarımlar, alternatif enerji kaynakları gibi başlıklar altında kaliteli bilgi sunan en büyük portal olma özelliğini taşıyor. Portalin yenilenen yüzüyle özellikle sürdürülebilirlik ve çevre konularında iyi örnekleri paylaşarak, daha sürdürülebilir bir yaşam ve iş dünyası için ilham kaynağı olma hedefiyle ilerliyoruz” diye konuştu.

TSKB’nin finanse ettiği yatırım projelerinin her zaman sürdürülebilirlik kriterleri ile değerlendirildiğinin de altını çizen İçel, “Türkiye’nin ilk karbon nötr bankası unvanını koruyan bankamız sürdürülebilir yatırımların finansmanına hız kesmeden devam ediyor. Bugün TSKB tarafından finanse edilmiş yenilenebilir enerji santralleri ve enerji verimliliği projeleri ile her yıl yaklaşık 7 milyon ton CO2 azaltımı sağlanıyor. Ülkemizin sürdürülebilir büyümesi için bankacılık faaliyetlerimizin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerimizle de katma değer sağlamaya devam edeceğiz” dedi.