search

TSKB’nin tüm bankacılık faaliyetlerinde olduğu gibi sosyal sorumluluk projelerinde de önceliği “Sürdürülebilirlik ve Kapsayıcılık”.

Sosyal sorumluluk projelerimizi hizmetlerimizle bütünleşik olarak ele alıyor, odak alanlarımızda daha fazla insana ve kuruma ulaşmak hedefiyle ilerliyoruz.

www.cevreciyiz.com

2007’de sürdürülebilirlik alanındaki ilk projemiz olan www.cevreciyiz.com’u hayata geçirdik. www.cevreciyiz.com, sürdürülebilirlik konulu iş fikirleri, çevre dostu tasarımlar, alternatif enerji kaynakları, doğa dostu tüketim trendleri, yeşil mimari örnekleri gibi farklı konu başlıklarında sunduğu içeriklerle iş dünyasının sürdürülebilir dönüşümü için ilham kaynağı oluyor. www.cevreciyiz.com ile yarattığımız farkındalık etkisini, sosyal medya kanallarından yaptığımız paylaşımlarla toplumun geniş kesimlerine yayıyoruz.

www.cevreciyiz.com projemizi sosyal medya hesaplarından da takip edebilirsiniz: @facebook, @instagram, @twitter

Sürdürülebilirlik Atölyeleri

2012’den beri düzenlediğimiz Sürdürülebilirlik Atölyeleri ile geleceğin karar vericileri olan üniversite öğrencilerinin sürdürülebilirliğe dair algısını desteklemeyi ve farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Sürdürülebilirlik danışmanlığı alanında faaliyet gösteren grup şirketimiz ESCARUS iş birliğinde düzenlenen atölyeler her yıl farklı bir üniversitede gerçekleştiriliyor. Atölye çalışmalarına katılan öğrenciler, TSKB ve ESCARUS’tan yöneticilerle bir araya gelerek iklim değişikliği, karbon ekonomisi, çevre gibi konularda gerçek bir bankacılık projesi üzerinden vaka analizi yapma imkanı buluyorlar.

Patara Kazı Çalışmaları

TSKB olarak kültürel ve tarihsel değerlerin korunmasını sürdürülebilirliğin temel taşlarından biri olarak benimsiyor, 2016 yılından bu yana, Türkiye İş Bankası ve ŞişeCam ile birlikte ülkemizin önemli bir zenginliği olan Patara Antik Kenti kazı çalışmalarını destekliyoruz.

Antalya’nın Kaş ilçesinin Kalkan beldesi yakınlarında bulunan Likya Birliği ve Eyaleti’nin başkenti Patara, günümüze oldukça iyi biçimde ulaşan tiyatro, meclis, tapınak, horrea (depo yapıları), stadyum, hamam ve kiliseleri ile görkemli bir örenyeri resmi sergiliyor.

“Deniz Feneri” ve “Yol Kılavuz Anıtı” gibi benzersiz anıt eserlerin yanı sıra, 1905 yılına ait ilk Osmanlı Telsiz Telgraf İstasyonu olma özelliğine sahip bir külliyeye de ev sahipliği yapıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Patara Antik Kenti kazısı 30 yıla yakın süredir Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fahri Işık ve Prof. Dr. Havva İşkan Işık liderliğinde sürdürülüyor.

Eğitimden Üretime Burs Fonu

Kadınların ekonomiye katılımının ülkenin refahı açısından büyük bir potansiyel barındırdığına inanıyoruz. Eğitime erişim ise bu potansiyelin hayata geçmesinde kritik önem taşıyor. TSKB olarak Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğiyle kurduğumuz Eğitimden Üretime Burs Fonu’nuyla her sene 3. ve 4. sınıflarda okuyan üniversite öğrencisi kızları destekliyoruz. Projemiz kapsamında her geçen gün daha çok kadının iş hayatında yer almasını sağlama hedefiyle bursiyerlerimize mentorluk da veriyoruz.

TSKB Eğitimden Üretime Burs fonundan bugüne kadar 180 öğrenci faydalandı.

#EşitAdımlar

SKD Türkiye (Sürdürülebilir Kalkınma Derneği) iş birliğinde hayata geçirdiğimiz dijital platform www.esitadimlar.com kadın istihdamının desteklenmesi ve iş yerinde fırsat eşitliği yaklaşımının geliştirilmesi için adım atmak isteyen tüm firmalara kapsamlı bir rehber sunuyor.

Dijital bir kütüphane olan ve sosyal medya kanallarını etkin şekilde kullanan #EşitAdımlar, Türkiye’den ve dünyadan başarılı uygulamaları, yol haritalarını, konuyla ilgili standart ve mevzuatları bu alanda yapılmış tüm nitelikli araştırmaları barındıran bir platform olarak öne çıkıyor. Web ve sosyal medya kanallarından her gün en az 1 makale paylaşımı yapılıyor.

#EşitAdımlar, Uluslararası Kalkınma Finansmanı Kulübü (IDFC) öncülüğünde düzenlenen, 450’yi aşkın kalkınma bankasının ilk küresel buluşması Finance in Common Zirvesi’nde, kalkınma bankalarının liderlik ettikleri sürdürülebilirlik veya iklim odaklı projeler arasında, 30 en iyi uygulamadan biri oldu.

#EşitAdımlar dijital platformunun çalışmalarını sosyal medya hesaplarından da takip edebilirsiniz: @facebook, @instagram, @linkedin, @twitter

Yarının Kadın Yıldızları

TSKB olarak kültür-sanat alanındaki çalışmalara desteğimiz uzun yıllara dayanıyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen Müzik Festivali kapsamındaki konserlere 1990 yılından bu yana destek veriyoruz.

Karbon-nötr bankacılık yaklaşımımız doğrultusunda 2014 - 2017 yılları arasında sponsor olduğumuz konserlerin karbon ayak izini silerek festivalin ilk ve tek Sıfır Karbon konserlerinin hayata geçmesini sağladık.

2018 yılından itibaren İstanbul Müzik Festivali kapsamında başlattığımız “Yarının Kadın Yıldızları” eğitim destek fonuyla üstün yetenekli genç kadın müzisyenlerin çalgı, şan ve şeflik branşlarında uluslararası arenadaki kariyerlerinin ilerlemesine destek oluyoruz. Yurt dışında bir müzik okulundan lisans veya lisansüstü seviyesinde kabul alan, yurt dışında müzik eğitimini sürdüren ya da kariyer gelişimine olumlu katkıda bulunacak ustalık sınıfı, orkestra seçmesi, uluslararası yarışma gibi etkinliklere katılım veya çalgı alımı için desteğe ihtiyaç duyan kadın müzisyenler bu fona başvurabiliyorlar

Her yıl İstanbul Müzik Festivali kapsamında bir konser de veren yıldızlarımıza sahnede İdil Biret, Ayla Erduran, Ayşegül Sarıca, Gülsin Onay gibi duayen sanatçılarımız eşlik ediyor.

Burs fonundan 2018 yılında 14, 2019 yılında 14, 2020 yılında 12 ve 2021 yılında 13, 2022 yılında 16 ve 2023 yılında 21 olmak üzere toplamda 90 öğrenci faydalandı.