search

TSKB, Türkiye’deki “Best Equity House” seçildi

2 Mayıs 2011
- 2 dk Okuma

TSKB’nin sermaye piyasalarındaki başarısı

uluslararası alanda ‘EMEA Finance’ Ödülü ile taçlandı

TSKB, Türkiye’deki

“Best Equity House” seçildi.

Kuruluş amacı özel sektörün ve sermaye piyasalarının gelişimine öncülük etmek ve desteklemek olan Türkiye Sınaî Kalkınma Bankası (TSKB), yatırım bankacılığı alanındaki başarılı çalışmaları nedeniyle EMEA Finance 2010 Avrupa Bankacılık Ödülleri kapsamında ’Best Equity House in Turkey’ ödülünü almaya hak kazandı.

TSKB, yılların getirdiği deneyimlerle 2010 yılında gerçekleştirmiş olduğu TSKB GYO, Aksa Enerji ve Türk sermaye piyasaları tarihinin 5’inci, özelleştirmeler hariç 2’nci en büyük halka arzı olan Emlak Konut GYO halka arzlarındaki başarılı performansıyla uluslararası alanda da takdir topluyor.

Halka arzların yanı sıra özel sektör tahvilleri ihraçlarına da öncülük eden TSKB, başarılı bono ihraçlarının yanı sıra, 2010 yılında 2 banka tarafından tahvil ihracı için görevlendirilmiştir. Bu başarılı çalışmaları neticesinde Avrupa’nın seçkin finans yayınlarından EMEA Finance tarafından verilen Türkiye’deki “Best Equity House” unvanına değer bulunan TSKB, ödülünü haziran ayında Viyana’da düzenlenecek bir törenle alacak.

Yarcan: İMKB’ye cazip yatırım araçları kazandırmaya devam edeceğiz!

TSKB Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Şeniz Yarcan, yatırım bankacılığı alanında faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, EMEA Finance tarafından verilen ödülle ilgili şunları söyledi: “Türkiye’deki başarılarımızın uluslararası alanda da takdir görmesinden dolayı büyük gurur ve mutluluk yaşıyoruz. Bu ödülün kazanılmasında geçtiğimiz yıl imza attığımız üç önemli halka arzda, İMKB’ye güçlü büyüme stratejileri olan cazip yatırım araçları kazandırmış olmamızın etkisi büyüktür. Bu motivasyonla geleceğin Türkiye’sinde öne çıkacak sürdürülebilir yatırım bankacılığı ve sermaye piyasalarında güçlü bir oyuncu olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”