search

TSKB’ye, I. Kurumsal Yönetim Ödülleri’nden “En Yüksek Kurumsal Derecelendirme Notuna Sahip Kuruluş” Kategorisinde Ödül

14 Ocak 2011
- 2 dk Okuma

Türkiye’nin ilk özel yatırım ve kalkınma bankası TSKB, IV. Kurumsal Yönetim Zirvesi kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Kurumsal Yönetim Ödülleri’nde “Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu en yüksek kuruluşlar” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği tarafından, İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi'nde* yer alan kuruluşların derecelendirme notları dikkate alınarak düzenlenen I. Kurumsal Yönetim Ödülleri, 13 Ocak 2011 tarihinde Conrad Hotel’de düzenlenen tören ile sahiplerini buldu. Türkiye’nin ilk özel yatırım ve kalkınma bankası TSKB, I. Kurumsal Yönetim Ödülleri’nde En Yüksek 2. Derecelendirme Notuna Sahip Kuruluş ödülünün sahibi oldu. IV. Kurumsal Yönetim Zirvesi kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen "Kurumsal Yönetim Ödülleri”, konu ile ilgili bilinilirlik yaratmayı ve iyi uygulamaları tanıtmayı hedefliyor.

Kurumsal Yönetim Ödülleri’nde En Yüksek 2. Derecelendirme Notuna Sahip Kuruluş ödülünün sahibi olan TSKB, Türkiye’de sermaye piyasalarının gelişiminde öncü rol üstleniyor. Yatırım projelerinin finansmanı konusunda yıllardan beri sürdürmüş olduğu öncü rolünü son yıllarda enerji projelerinin finansmanına yönelik olarak yoğunlaştıran TSKB, yatırım bankacılığı alanında gerçekleştirdiği özelleştirme, halka arz, finansal/stratejik ortaklık ve değerleme danışmanlığı hizmetleri ile kurumsal müşterilere; sermaye piyasası aracılık ve portföy yönetimi hizmetleriyle de hem kurumsal, hem de bireysel müşterilere ulaşıyor.

Kurumsal Yönetim Ödülleri töreninde kazanılan En Yüksek 2. Derecelendirme Notuna Sahip Kuruluş ödülünü TSKB adına alan Genel Müdür Yardımcısı Sn. Ömer Eryılmaz, Kurumsal Yönetim İlkeleri’ni oluşturan eşitlik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk ana başlıklarının TSKB için çok önemli olduğunu belirtti. Eryılmaz, “Kurumsal Yönetim İlkeleri’nde çok iyi bir düzeyde olduğumuzun göstergesi olarak ‘En Yüksek 2. Derecelendirme Notuna Sahip Kuruluş’ ödülünü almak çok gurur verici. İlerleyen yıllarda Kurumsal Yönetim İlkeleri gerekliliklerini daha da artırarak uygulayıp, Bankamızın birçok alanda olduğu gibi bu alanda da örnek kuruluş olmasını hedefliyoruz” dedi.

Kurumsal Yönetim Ödülleri töreninde, Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu Alan İlk 5 Şirket, En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip İlk 3 Şirket, Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notunu En Çok Arttıran 3 Şirket, Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu En Yüksek Halka Açık Olmayan Şirket ve Yönetim Kurulu Kategorisinde En Yüksek Nota Sahip Şirket kategorilerinde toplamda 12 ödül dağıtıldı.

*İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi (XKURY): Kurumsal Yönetim İlkeleri'ni uygulayan şirketlerin dahil edildiği endekstir. Endeksin amacı, hisse senetleri İMKB pazarlarında (Gözaltı Pazarı hariç) işlem gören ve kurumsal yönetim ilkelerine uyum notu 10 üzerinden en az 6 olan şirketlerin fiyat ve getiri performansının ölçülmesidir. Kurumsal Yönetim İlkelerine uyum notu, SPK tarafından belirlenmiş derecelendirme kuruluşları listesinde bulunan derecelendirme kuruluşlarınca, şirketin tüm kurumsal yönetim ilkelerine bir bütün olarak uyumuna ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda verilmektedir.