search

"Kurumsal Raporlamada Şeffaflık Araştırması"nda En Yüksek Puan TSKB'nin

20 Mart 2015
- 2 dk Okuma

Uluslararası Şeffaflık Derneği'nin BİST-100 Endeksi şirketleri üzerinde gerçekleştirdiği, “Kurumsal Raporlamada Şeffaflık Araştırması” sonuçları açıklandı. TSKB, ulusal ölçekte hizmet veren şirketler arasında yolsuzlukla mücadele ve organizasyonel şeffaflık kategorisinde ortalama 98 puanla birinci sırada yer aldı. TSKB, “Yolsuzlukla Mücadele Programının Raporlanması” konusunda 96, “Organizasyonel Şeffaflık” alanında 100 tam puan alırken, 98 ortalamayla BİST-100 Endeksi’nde en yüksek puana sahip şirket oldu.

Uluslararası Şeffaflık Örgütü, Türkiye’de kurulu ve halka açık en büyük şirketlerin yer aldığı Borsa İstanbul (BIST) 100 endeksinde yer alan şirketlerin kurumsal raporlarının baz alındığı, “Kurumsal Raporlamada Şeffaflık” araştırmasını yayınladı. Araştırma, “Yolsuzlukla Mücadele Programının Raporlanması”, “Organizasyonel Şeffaflık” ve “Ülkesel Raporlamalardan” oluşan üç boyut çerçevesinde gerçekleştirildi.

BİST Kurumsal Yönetim Endeksi’nde 2009 yılından bu yana en yüksek nota sahip kuruluşlar arasında yer alan Bankamızın faaliyetlerinde evrensel etik değerlere uyum ve şeffaflık son derece önemli bir yere sahip. Şirketlerin daha şeffaf olmaları için teşvik edici olduğunu düşündüğümüz bir çalışma olan Kurumsal Raporlamada Şeffaflık Araştırması’nda aldığımız yüksek puanla gurur duyuyoruz.