search

TSKB, TIREC 2011 ‘Türkiye Rüzgar Enerjisi Ödülleri’nde “En İyi Çözüm Ortağı” Seçildi

23 Eylül 2011
- 3 dk Okuma

TSKB, Türkiye’den ve 30’un üzerinde farklı ülkeden alanında lider enerji şirketlerinin, devlet yetkililerinin, yatırımcıların ve yenilenebilir enerji uzmanlarının bir araya geldiği TIREC 2011 Zirvesi kapsamında düzenlenen ‘Türkiye Rüzgar Enerjisi Ödülleri’nde “En İyi Çözüm Ortağı Ödülü”ne layık görüldü.

Türkiye’deki yeni ve yaratıcı temiz enerji projelerinin değerlendirildiği TIREC 2011 kapsamında düzenlenen ödül töreni 20 Eylül 2011’de, Polat Renaissance İstanbul Hotel’de gerçekleştirildi. Uluslararası standartlardaki sürdürülebilir bankacılık anlayışı ile Türkiye’nin ekonomik büyümesinde ve çevresel gelişiminde önemli rol üstlenen TSKB, ‘Türkiye Rüzgar Enerjisi Ödülleri’nde “En İyi Çözüm Ortağı Ödülü”nün sahibi oldu.

TSKB’nin bu alanda kazandığı ödülden büyük gurur duyduğunu belirten TSKB Proje Finansmanı Bölüm Müdürü Meltem Gülsoy, “TSKB olarak, enerji sektörünün finansmanında aktif olmaya devam ediyoruz. İlk günden beri yoğunlaştığımız alan da özellikle yenilenebilir enerji ve burada Türkiye’nin kendi kaynaklarının değerlendirilmesine yönelik projeler. Finanse ettiğimiz yenilebilir enerji ve enerji verimliliği projelerinin içinde rüzgar santrallerinin sayısı her geçen yıl artıyor. 2007’de yapılan ve lisanslanması beklenen rüzgar santrali başvurularda sonuca ulaşıldı ve 8.700 MW’lık paket içindeki projeler yapılan e ihalelerde sahiplerini buldu. Bu anlamda belirsizliğin ortadan kalkması olumlu bir gelişme olmakla birlikte mevcut piyasa koşulları ve alım garantisi fiyatını dikkate aldığımızda oldukça yüksek katkı bedellerinin teklif edildiğini de gördük. Her halükarda önümüzdeki 3-4 yıllık dönem için yaklaşık olarak 15 milyar Dolar tutarında bir yatırım ve 11-12 Milyar Dolar civarında yenilenebilir enerji kredisi ihtiyacı doğacağı öngörülüyor. Bankamız, özel misyonumuz gereği ülkenin gelişmesi, kalkınmasına yönelik ve özel sektör tarafından geliştirilecek her altyapı yatırımı/projesi bizim ilgi ve odak alanımıza giriyor. Bu nedenle buradaki gelişmeleri çok önemsiyoruz” dedi.