search

TSKB'ye hem Euromoney hem de PFI'dan ödül

1 Şubat 2008
- 2 dk Okuma

TSKB, Mersin Limanı ve Gurmat Elektrik Üretim projeleriyle, “Euromoney ProjectFinance Deal of the Year” (Yılın Proje Finansmanı) ödülüne layık görüldü. Bankanın Mersin Limanı projesine ayrıca, PFI tarafından “Infrastructure Deal of the Year” (Yılın Altyapı Projesi Finansmanı) ödülü verildi.

Türkiye’nin ilk özel yatırım ve kalkınma bankası TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.), Mersin Limanı ve Gurmat Elektrik Üretim projeleriyle, “Euromoney ProjectFinance Deal of the Year” (Yılın Proje Finansmanı) ödülüne layık görüldü. Ödül töreni, 6 Mart’ta New York, Londra, Hong Kong ve Dubai’de eşzamanlı olarak yapılacak. Bankanın Mersin Limanı projesine ayrıca, PFI tarafından Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde “Infrastructure Deal of the Year” (Yılın Altyapı Projesi Finansmanı) ödülü verildi.

Euromoney Ödülleri kapsamında, Mersin Limanı projesi, “European Transport Port Deal of the Year” (Yılın Avrupa Nakliye Limanı Finansmanı) ödülünü, Gurmat Elektrik Üretim projesi ise “European Renewables Geothermal Deal of the Year” (Yılın Avrupa Yenilenebilir Jeotermal Enerji Yatırımı Finansmanı) ödülünü aldı. Gurmat Elektrik Üretim projesinde ödül alan diğer bankalar, Akbank, İş Bankası, Eurobank Tekfen, Vakıfbank ve West LB; Mersin Limanı projesinde ödül alan diğer ana düzenleyici bankalar ise HVB, ABN Amro, GE, Garanti Bankası ve İş Bankası olarak sıralanıyor.

TSKB, Euromoney Dergisi tarafından 2004 yılında “Awards for Excellence – 2004” kapsamında verilen “Best Local Partner” (En İyi Yerel İş Ortağı) ödülüne, 2005 yılında da “Awards for Excellence – 2005” kapsamında verilen “Best Merger and Acquisition House” (En İyi Birleşme ve Satınalma Danışmanlığı) ödülüne layık görülmüştü. TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. de 2005’te Euromoney Dergisi’nin “Best Real Estate Advisor” (En İyi Gayrimenkul Danışmanı) ödülünü almıştı.

TSKB, PFI Dergisi tarafından ilk kez ödüle layık görülüyor. PFI, en yeni proje finansmanı anlaşma ve gelişmeleri hakkında global haber ve analizler sunuyor. 15 günde bir yayımlanan dergi, okurlarını anlaşmaların seyri, yasal değişiklik ve gelişmeler ile anlaşmaların finansal yapısı.