search

A. AMAÇ ve KAPSAM

Bu politika, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.(TSKB)’nin fırsat eşitliği ve kapsayıcılık uygulamalarına ilişkin sorumluluk ve prensiplerini belirler. TSKB’nin Genel Müdürlük ve Şubelerindeki tüm çalışanları ve faaliyetlerini kapsar.

B. TANIMLAR

Fırsat eşitliği ve kapsayıcılık, insanları görünür olan ya da olmayan gerekçelerle ayırmaksızın, toplumun her alanında adil ve önyargısız bir ortam sunmayı sağlayan, çeşitliliği teşvik eden, aynı zamanda geçmişte olmuş ya da gelecekte meydana gelebilecek her türlü haksızlığı önlemek ve ayrımcılığın önüne geçmek için uygulanan kapsayıcı bir unsurdur.

C. İLKE VE ESASLAR

TSKB Fırsat Eşitliği ve Kapsayıcılık Politikası aşağıdaki temel ilke ve esasları içerir.

Banka;

1. BM’nin İnsan Hakları Beyannamesi ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)’nün  Çalışma Temel Prensip ve Hakları Beyannamesi’nde (Declaration on Fundamental Principles and Rights at Work) belirlenmiş olan insan ve çalışan haklarına saygılıdır ve ülkemizin onaylamış olduğu ILO sözleşmelerine tam uyumu gözetir.

2. İşe alım süreci kapsamında verilen ilanların içeriğinde, mülakatlarda ve çalışan seçim sürecinde, performans ölçme ve değerlendirmede, kariyer planlamasında, terfi sisteminde, çalışanlara sunulan eğitim-gelişim programlarında ve uygulanan ücret politikasında, ILO’nun 100 sayılı Eşit Ücret Sözleşmesi gereklerini yerine getirerek, bütün insan kaynakları uygulamalarında; fırsat eşitliği ve kapsayıcılığı gözetir.

3. Mevcut çalışanlarının organizasyon içerisinde kariyer gelişim fırsatını desteklemek için banka içi yatay ve dikey kariyer hareketleri dahilinde rotasyon ve terfi imkanlarını uygun çalışanlara sunar. Geleceğin lider kadrolarını belirlemek için gelişim planlarını destekler. Teknik bilgi, beceri ve yetkinlik gelişimine yönelik eğitim fırsatları sunar.

4. Cinsiyet, din, mezhep, ırk, medeni hal, siyasal düşünce, engellilik durumu, sosyal sınıf farkı, felsefi inanç ve benzeri görünür olan ya da olmayan sebeplere dayalı ayrım yapmaz, çeşitlilik ve kapsayıcılık ilkesine dayalı bir çalışma ortamı sağlar.

5. Kadınların yönetim kademelerinde karar vericiler olarak yer almalarını ve yönetimdeki kadın-erkek dengesini sürekli olarak gözetir.

6. Yüksek performans kültürünü benimseyerek eğitim ve sürekli geri bildirim yoluyla çalışanların mesleki ve kişisel gelişimlerini destekler.

7. Çeşitli eğitimler ve sosyal sorumluluk projeleri ile fırsat eşitliği ve kapsayıcılık ilkesini her bir çalışanının benimsemesi için çalışır.

8. Fırsat Eşitliği ve Kapsayıcılık Politikası maddelerinin tüm iştiraklerine ve iş ortaklarına yayılması için çalışır.

9. Fırsat Eşitliği ve Kapsayıcılık Politikası’nda yer alan her bir maddenin takibinden İnsan Kaynakları Müdürlüğü ve Banka yöneticileri sorumludur.

D. YÜRÜRLÜK

Bu politika, Yönetim Kurulu tarafından onaylandığı tarihte yürürlüğe girer.